Andrew Garfield raser: Presset af kultrolle

onsdag d. 2. september 2015 kl: 16. 00 Af: Ritzau Fokus
 

Trods sin modstand mod producenternes iver for at tjene penge er Andrew Garfield stadig klar til mere “Spider-Man”. Foto: John Salangsang/JOHN SALANGSANG/INVISION/AP

Der var mere fokus på at tjene kassen end at lave en god film, mener skuespilleren Andrew Garfield om sin rolle i “Spider-Man”-filmene.

Det var noget af et kostume, som Andrew Garfield skulle fylde ud, da han fik rollen som superhelten Spider-Man.

Andrew Garfield forsonet med sin far

Men glæden ved rollen udviklede sig hurtigt til et kæmpe forventningspres for den 32-årige britisk-amerikanske skuespiller, der overtog rollen som edderkoppemanden efter skuespilleren Tobey Maguire.

– Med en film som “Spider-Man” er der så meget fokus og forventning i at påtage sig en historie og en rolle som den. At lave alt rigtigt og opfylde folks forventninger kommer ikke til at ske. Man kommer til at skuffe alle, siger skuespilleren, der har spillet superhelten i to film, og langer i interviewet med Indiewire ud efter producenterne:

– Det er ekstra svært, når filmene bliver massemarkedsført og skal passe til alle målgrupper – alt fra 50-årige hvide mænd og homoseksuelle teenagere til homofober og 11-årige piger skulle elske den, raser skuespilleren, der også er kendt fra det Oscar-vindende Facebook-drama “The Social Network”, og fortsætter:

– Aspektet af markedsføringen var ret ærgerlig. Særligt for os, der gik ind i projektet med liv og sjæl og forsøgte at gøre filmen unik. Jeg er klar over, at producenterne gerne vil tjene mange penge, men jeg kan ikke være på den måde, siger den Golden Globe-nominerede filmstjerne.

– Det er som et fængsel at arbejde under disse forventninger. Men jeg var klar til udfordringen, og det er jeg stadig, siger skuespilleren kryptisk.

Skuespiller med lange fingre: Stjæler kostume

Næste gang, Andrew Garfield kan ses i de danske biografer, bliver i dramafilmen “99 Homes”, der får premiere torsdag den 5. november.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu

Mest læste

Mest sete gallerier