Angelina Jolie skal undervise på universitet

onsdag d. 25. maj 2016 kl: 16. 00 Af: Ritzau Fokus
Jolie har ikke selv nogen færdiggjort uddannelse, men hun har læst fag ved New York University.
Jolie har ikke selv nogen færdiggjort uddannelse, men hun har læst fag ved New York University. Foto: Jordan Strauss/JORDAN STRAUSS/INVISION/AP
 

Angelina Jolie skal fra efteråret undervise i køn og kvinderettigheder som gæsteforelæser ved den anerkendte London School of Economics.

Alsidige Angelina Jolie arbejder både som producer, manuskriptforfatter, skuespillerinde og FN-ambassadør, og nu kan hun snart skrive endnu en titel på sit omfattende CV.

Fra det kommende efterårssemester er den 40-årige filmstjerne blevet ansat som gæsteforelæser ved den anerkendte London School of Economics på Center for kvinder, fred og sikkerhed, annoncerede universitetet i en pressemeddelelse mandag.

Jolie skal undervise i køn og menneskerettigheder, afholde forelæsninger samt deltage i ekspertworkshops og andre offentlige arrangementer, som er en del centrets kandidatgrad i kvinderettigheder.

– Jeg er meget glad for oprettelsen af kandidatuddannelsen, siger den Oscar-vindende “Girl, Interrupted”-stjerne i pressemeddelelsen.

– Jeg håber, at andre akademiske institutioner vil følge eksemplet fra London School of Economics, da det er afgørende, at vi udvider diskussionen om, hvordan vi fremmer kvinders rettigheder og ender forbrydelser, der påvirker kvinder – såsom seksuel vold i konflikter, lyder det videre fra Angelina Jolie.

Afsløring fra Angelina Jolies og Brad Pitts skilsmisse vidner om voldsom strid

Tilslutter sig staben af gæsteforelæsere

Med ansættelsen som gæsteprofessor på kvindecentret ved det anerkendte universitet slutter Jolie sig til staben af gæsteforelæsere, der også består af den forhenværende britiske udenrigsminister William Hague, Madeleine Rees, der er generalsekretær for kvindeorganisationen Women’s International League for Peace and Freedom, og Jane Connors, der bestrider en topstilling hos Amnesty International.

– Jeg ser frem til undervisningen, til at lære af de studerende og videregive de erfaringer, jeg har gjort mig fra samarbejdet med forskellige regeringer og FN, tilføjer Hollywood-stjernen.

Oscar-skuespiller tog på visit blandt flygtninge

Jolie selv har studeret ved skuespillerskolen Lee Strasberg Theatre Institute og har læst et par fag i filmvidenskab ved New York University.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu