Anmeldelse: 8 Mile

fredag d. 17. januar 2003 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

<B>Handling</B>
Året er 1995, og Jimmy ”Rabbit” Smith bor i Detroit. Han kæmper for at slå igennem som hvid hip-hopper i en sort verden. Jimmy er flov over at bo hos sin fattige og uligevægtige mor, og han er også lidt flov over sit arbejde på bilfabrikken. Han kæmper for at komme væk fra Detroit og få en pladekontrakt, og det kan nogle af hans venner måske hjælpe med…

<B>Eminem i suveræn stil</B>
Eminem har hovedrollen som Rabbit, og da historien er inspireret af hans eget liv, er han på hjemmebane. Han spiller overbevisende som den hvide rapper, der kommer fra usle kår og ikke hører til nogle steder. Eminem har fået store roser for sin debutrolle, og de er alle velfortjente. Hans ydmyge måde at sparke igennem lærredet på gør, at man med det samme har sympati for hans rolle.

Anne ude af Robinson efter bagholds-angreb

Eminem spiller overfor Kim Basinger, der er Rabbits mor, og overfor Brittany Murphy, der spiller Rabbits nye kæreste. Derudover er han omringet af et hårdt og hurtigtalende team af relativt ukendte skuespillere, der spiller Jimmys loyale venner.

<B>Historien overrasker ikke</B>
8 Mile handler om Rabbit, der skal så grueligt meget igennem, før hans lykke er gjort, og den historie er set før. Men den bliver fulgt til døren af en hård hip-hopper lydside og en bemærkelsesværdig brug af slang. Det giver filmen så meget rytme og tempo, at man ikke kan lade være med at synes om den, – også selv om man ikke er Eminem-fan. Tonen er rå og fornærmende på en ny måde, og det er en fryd.

<B>Alt i alt</B>
Rollen i 8 Mile er som skabt til Eminem. Filmen er rigtig, rigtig god, og det skyldes fejlfrie skuespilpræstationer fremfor en spændende historie. I USA blev 8 Mile så godt modtaget, at Eminem allerede er blevet tilbudt hovedrollen i en ny film. Denne anmelder håber, at han siger ja!

Karakter: 4 stjerner ud af 5 mulige

<div align="center">
Fotos fra 8 Mile
<img src="http://www.kendte.dk/uImages/8mile_1.gif"><img src="http://www.kendte.dk/uImages/8mile_2.gif"><img src="http://www.kendte.dk/uImages/8mile_3.gif"><img src="http://www.kendte.dk/uImages/8mile_4.gif"><img src="http://www.kendte.dk/uImages/8mile_5.gif"></div>

Del din kommentar

Forsiden lige nu