Anmeldelse: Askepop

fredag d. 7. februar 2003 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

<B>Handling</B>
Mille (Sofie Lassen-Kahlke) bor alene med sin mor og drømmer om at blive musicalstjerne og spille sammen med den store filmstjerne Johnny Rocket (Joachim Knop). For at få penge til en uddannelse åbner hendes mor en mælke-pop (mælke-café), samtidig med at en mystisk rock’n’roll fyr ved navn Topper (Karl Bille) kommer ind i Milles liv. Mens Mille øver sig til en audition på en ny film, dukker hendes onde moster og kusine op. De vil for alt i verden forhindre Mille i at gå til audition…

<B>Teater på film</B>
Askepot er oprindeligt et teaterstykke, der har spillet for fulde huse i Tivolis Glassal i 2001 for et publikum på næsten 80.000. Det er forståeligt nok, for Sofie Lassen-Kahlke er yderst charmerende i rollen som Mille. Hun afslører også et fornuftigt danse-og sangtalent, akkurat som Joachim Knop gør det i rollen som Johnny.
Desværre virker teater ikke på film! Replikkerne er for stive, kulisserne er for simple og kunstige, og historien er alt for tynd. Man skal selvfølgelig tage med i sine overvejelser, at musicalgenren ikke er meget set i dansk film, så Askepop vil sikkert dele publikum op i to: Dem der hader filmen, og dem der elsker den.

Endelig: Nu skal gudesmuk prinsesse giftes

<B>Henvender sig til børn</B>
Askepop er en familiefilm, der henvender sig til det yngre publikum. Det er ikke tilfældigt, at filmen har premiere kort før skolernes vinterferie, for det er hos skolebørn, filmen vil have sin bedste chance. Askepop er tilladt for alle, for der er hverken bandeord, vold eller lidenskabelige kys i handlingen, og det er også meget godt i disse tju-bang-tider. Men mellem os sagt, så skulle historien være blevet på teaterscenen for at virke overbevisende.

Bedømmelse: 2 stjerner ud af 5 mulige

<div align="center">
Fotos fra Askepop
<img src="http://www.kendte.dk/uImages/Askepop2.gif"><img src="http://www.kendte.dk/uImages/Askepop3.gif"><img src="http://www.kendte.dk/uImages/Askepop4.gif"></div>

Del din kommentar

Forsiden lige nu