Anmeldelse: Die Another Day

fredag d. 24. januar 2003 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

<B>Handling</B>
James Bond (Pierce Brosnan) har infiltreret en våbensmuglerbande i den demilitariserede zone mellem Nord- og Sydkorea, men han får ikke sat en stopper for sagen, fordi han bliver snigløbet af en af sine egne. Han bliver taget til fanget, og først efter 14 måneder bliver han udvekslet, klar til at finde ud af, hvem der satte en kæp i hjulet. Hans mission fører ham til Cuba, hvor han møder den smukke og hårdtslående Jinx (Halle Berry), og til Island, hvor diamantmine-ejeren Gustav Graves (Toby Stephens) ikke virker til at have rent mel i diamantsækken…

<B>Usynlig bil og hæsblæsende action</B>
Die Another Day lægger hårdt ud med masser af tju-bang handling, vilde eksplosioner og smarte så-kan-du-tage-den!-kommentarer. Pierce Brosnan klarer sig fint i sin fjerde Bond film, der har fået en teknologisk ansigtsløftning i form af endnu smartere og vildere legetøj. Bond får denne gang en bil, der kan gøres usynlig ved hjælp af et spejlreflekssystem, et laser-ur og en ring, der kan få glas til at eksplodere. Halle Berry giver den som lækker, lækker Bond-pige, som man ikke helt ved, hvor man har. Men man ved, at hun ender på lagenet med 007-agenten. Historien er ved det gamle, og det er sådan, vi kan li’ det. Men:

Jane Aamund sænker prisen på sin udsigts-villa

<B>Spørgsmål, der presser sig på</B>
Hvis man ikke er vild med James Bond, kan det være svært at sluge handlingen råt. Man skal ikke se filmen, hvis man er en smule realistisk og spørgelysten af natur, for så presser disse spørgsmål sig på:
* Kan Halle Berry virkelig slå en pilot ud med et knytnæveslag og vinde i fægtning over en olympisk mester – kun iført en G.I. Joe undertrøje?
* Tror jeg på, at Pierce Brosnan bruger en bildør som surfbræt ned af et mega-stort smeltende isbjerg?
* Virker Madonnas optræden som fægteinstruktør naturlig i filmen, eller ville hun ikke synge titelsangen, hvis ikke hun fik rollen?
* Mon skurken i virkeligheden ville have pulveriserede diamanter til at sidde i ansigtet?

<B>Alt i alt</B>
Die Another Day henvender sig udelukkende til James Bond-fans i alle aldre.

Bedømmelse: 3 stjerner ud af 5 mulige

Del din kommentar

Forsiden lige nu