Anmeldelse: Gamle mænd i nye biler

fredag d. 12. juli 2002 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Handling
Haralds syge plejefar Munken (Jens Okking) beder Harald om at finde en biologisk søn, der sidder fængslet i Sverige. Harald (Kim Bodnia) vil gøre alt for sin plejefar, og derfor tager han og kokkene Martin og Peter (Nikolaj Lie Kaas og Tomas Villum Jensen) til Sverige for at få morderen Ludvig ud af fængslet. Mødet mellem far og søn er så følelsesladet, at Harald og Ludvig beslutter sig for at røve en bank, så de kan købe en ny lever til deres far. Men røveriet mislykkes, og giver dem den ustabile Mille (Iben Hjejle) på slæb. Og så er den jugoslaviske mafia i øvrigt også efter Harald, fordi han skylder dem penge…

Luksusfælden-Torben stod i l... til halsen: Sådan går det i dag

Skuespillerne
Kim Bodnia spiller forrygende som den brutale Harald, der alligevel har et blødt punkt, når det kommer til plejefaren. Makkerparret Lie Kaas og Villum Jensen er en fornøjelse at overvære, for de gentager den underholdende pingpong dialog fra I Kina Spiser De Hunde. Iben Hjejle er god som den selvmorderiske Mille, og hendes manglende respekt for Harald er morsom. Til gengæld er Ludvig-Munken historien lidt kedelig. Det virker underligt, at den drabelige kvindemorder Ludvig ligger og synger for en syg far, han aldrig før har mødt.

Da Lennon og McCartney hyggede sig med lyset slukket

Vild action
Det er tydeligt at se, at filmen er instrueret af Lasse Spang Olsen. Stuntmanden er uddannet filmfotograf, og i denne film har han alle kasketter på: Undervandsfotograf, stuntkoordinator og instruktør. Det klarer han fint. Han bevarer overblikket i de vildeste actionscener, der nogensinde er set i en dansk film. Men det er ikke actionscenerne, der er filmens force. Det er den groteske humor, der ironiserer volden. For filmen er sjov. Meget. Det skyldes ikke mindst bi-historierne; såsom Vuk, der arbejder i Haralds køkken og ikke har det for nemt, og Haralds misforståede holdning til svenskere og kriminalitet.

Alt i alt
Man behøver ikke at have set I Kina Spiser De Hunde for at kunne forstå eller li

Del din kommentar

Forsiden lige nu