Anmeldelse: Okay

onsdag d. 27. marts 2002 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Da Netes far (Ole Ernst) bliver syg, vil Nete (Paprika Steen) passe ham i sit eget hjem, men det gør ikke Netes anstrengte forhold til teenagedatteren (Molly Blixt Egelind) og manden (Troels Lyby) bedre. Teenagedatteren gør oprør og vil have sin tandbøjle af før tid, og manden indleder en affære med en af sine studerende.

Samtidig vil Netes homoseksuelle bror (Nikolaj Kopernikus) gerne donere sæd til sine to lesbiske veninder, men han vil ikke genforenes med sin syge far, der aldrig har vist følelser overfor sine børn. Nete prøver at styre alle med hård hånd, men det kan ikke blive ved med at gå godt.

Okay er dansk komediedrama, der følger godt efter film som Den Eneste Ene og En Kort En Lang. Det er Paprika Steens længe ventede første hovedrolle, og hun løser opgaven strålende. Hendes portræt af den bramfri Nete er ægte og realistisk, og da hun bakkes godt op af Ole Ernst, Troels Lyby og Nikolaj Kopernikus, kan filmen ikke undgå at hitte.

Kronprinsen holdt hof med Nephew: Nu bliver billederne (mis)brugt til noget sjovt

Okay er skrevet af Kim Fupz Aakeson, der også skrev Den Eneste Ene, og ifølge skuespillerne var manuskriptet så velskrevet, at det ikke var noget problem for dem at nagle rollerne så præcist, som de har gjort.

Så gik alarmen: Dansk verdensstjerne knaldet for spritkørsel

Okay er instrueret af Jesper W. Nielsen og resultatet er blevet en flot, realistisk og velspillet film, som du og jeg kan identificere os med. Det er en sjældenhed.

4 **** ud af 5 mulige

Del din kommentar

Forsiden lige nu