Anmeldelse: Panic Room

fredag d. 12. april 2002 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Jodie Foster er tilbage i thrillergenren, som hun har behersket siden Ondskabens Øjne. I Panic Room spiller hun den fraskilte Meg, der sammen med datteren, Sarah, flytter ind i et gammelt og anderledes hus. Huset har et tilflugtsrum, hvor man kan opholde sig sikkert under indbrud, jordskælv og bål og brand.

Meghan afslører helt speciel hemmelig detalje om sin brudekjole

Meg og Sarah får brug for rummet allerede den første nat, da tre mænd bryder ind i huset på jagt efter den arv, som den tidligere ejer har skjult i huset. Heldigvis for kvindernes overlevelse, vil Meg ikke overgive sig uden kamp.

Panic Room er instrueret af David Fincher, der også har lavet Seven og Fight Club. Det er lykkedes ham at lave en spændingsfilm med en velspillende Jodie Foster i hovedrollen. Det er befriende at se en kvinde i helterollen, der hverken tuder eller skriger eller klæder sig nøgen i bar frustration. Jodie Foster har nosser, og det holder filmen oppe.

De tre indbrudstyve spilles af Forest Whitaker; den mest samvittighedsfulde tyv, Jared Leto; den uintelligente bagmand, og Dwight Yoakam; den psykopatiske voldsmand. Jared Letos rolle kammer desværre over, for han er så klodset og hysterisk, at det virker ufrivilligt komisk.

Et andet irritationsmoment i filmen er, at Sarah skal forestille at have sukkersyge, men det bliver ikke fortalt godt nok. De der ikke har kendskab til sygdommen, kan have svært ved at gennemskue, om hun har epilepsi eller diabetes.

Metallica kommer til Danmark næste år

Bortset fra disse fodfejl er Panic Room god underholdning, og det skyldes Jodie Foster. Filmen har været den mest sete i USA de sidste to uger, og den har danmarkspremiere i aften.

3

Del din kommentar

Forsiden lige nu