Anmeldelse: We Were Soldiers

fredag d. 3. maj 2002 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Krigsfilmen We Were Soldiers er inspireret af en virkelig hændelse. Den handler om amerikanske Lt. Hal Moore og hans soldater, der deltog i det første store slag i Vietnam-krigen i 1965. De 400 amerikanske soldater kæmpede en umulig og meget blodig kamp mod 2000 Nordvietnamesiske soldater, og det er filmens omdrejningspunkt.

Mel Gibson spiller den modige og erfarne oberstløjtnant Hal Moore, og hans kone spilles af Madeline Stowe. Sam Elliot spiller den hårde oversergent Plumley, der altid har en kvik bemærkning, og i andre roller ses Greg Kinnear og Keri Russell (Felicity).

Disse to får en halv million af dronningen

Filmens første halve time er ren sødsuppe med klicheagtige replikker, men derefter bliver den et meget realistisk og blodig krigsdrama med afrevne lemmer, lemlæstede soldater i brand og meget bange unge mænd.

Dennis Knudsens penthouse-lejlighed er til salg: SÅ dyr er den

Filmen er selvsagt utrolig blodig og barsk og henvender sig ikke til børn. Til gengæld giver den et (formodet) uhyggeligt realistisk billede af, hvordan de uerfarne soldater havde det under Vietnam-krigen, men som sådan er der intet nyt i filmen.

3 *** ud af 5 mulige

Del din kommentar

Forsiden lige nu