Anmeldere roser rockdronning til skyerne

fredag d. 1. juli 2016 kl: 8. 06 Af: Ritzau Fokus

- Hvornår har noget sidst lydt så godt på Roskilde Festival, spørger Jyllands-Postens anmelder.

Befandt man sig ikke under teltdugen på Arena-scenen på Roskilde Festival torsdag aften, så gik man glip af en spektakulær musikalsk oplevelse.

Kaare Norge på Roskilde Festival: Sådan kom den besynderlige koncert i stand

De danske avisers anmeldere er svært begejstrede for koncerten med PJ Harvey, der er kendt for sin alternative rock. Der bliver uddelt seks stjerner over næsten hele linjen.

– Hvornår har noget sidst lydt så godt på Roskilde Festival? Avisens udsendte erindrer det ikke, skriver Jyllands-Posten i sin anmeldelse og giver det maksimale antal stjerner.

– Forholdene var sublime, og der var da også noget for lydmændene at arbejde med. Denne nøje afstemte blanding af smuk, klagende vokal, støjende guitarer, horn, strygere og sågar gardertrommer var i en liga for sig selv, lyder det videre.

Seks stjerner fra Berlingske

Også Berlingske kaster uden tøven seks stjerner efter den britiske kunstner.

– Jeg lægger mig fladt ned. For pokker hvor var det dog stinkende fedt. Mesterligt, konstaterer avisens anmelder.

Både sangerindens stemme og det ni mand store orkester får store roser med på vejen.

– Det kunne let være kammet over, men alle detaljer var minutiøst iscenesat, uden at koncerten stivnede til et livløst monument. Tværtimod var det et monument, som ulmede og glødede af alle de utallige desperate og lidende stemmer, som har fået intenst og kalejdoskopisk mæle i PJ Harveys bredt optrukne mund, skriver Politiken.

Også her vurderes koncerten til seks hjerter.

Særligt univers

Evnen til at suge de fremmødte festivalgængere ind i et helt særligt univers bliver fremhævet i mange af anmeldelserne. Blandt andet i Ekstra Bladet.

– En af den slags koncerter, der simpelthen trækker tæppet væk under en, fordi alle ens sanser bliver sendt på overarbejde, samtidig med at man bliver ramt derinde, hvor alle forsvarsværker må give op, lyder det i avisens seksstjernede anmeldelse.

Også magasinerne Gaffa og Soundvenue giver seks stjerner.

Rapper med hård kritik efter alvorlig ulykke på Orange Scene: -Det giver ingen mening

Mere lunken er BT’s vurdering. Lav lyd “et godt stykke ind i koncerten” trækker ned, men koncerten får trods alt fire stjerner.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu