Den yngste deltager er klar til at satse stort

lørdag d. 10. februar 2018 kl: 15. 00 Af: Ritzau Fokus

17-årige Anna Ritsmar vender nok ikke tilbage til gymnasiet, hvis det går godt i Dansk Melodi Grand Prix.

Hun er med sine 17 år den yngste i feltet, når Dansk Melodi Grand Prix 2018 skydes i gang med den store konfettikanon lørdag den 10. februar i Aalborg.

17-årige Anna Ritsmar har taget orlov fra klasselokalerne på Sankt Annæ Gymnasium for at fokusere på musikken.

Og hvis det går godt på scenen i Gigantium, er det ikke sikkert, at de skal regne med at se hende igen på gymnasiegangene.

– Hvis jeg føler, at jeg kan lave nok til at leve af musikken, så ved jeg ikke, om jeg vil gå i gymnasiet. Men det kræver, at jeg er sikker på, at det er noget, jeg kan, og at jeg ikke bare kaster mig ud i det.

– Mine forældre støtter mig heldigvis. Men de synes også, det er en god idé, hvis jeg vender tilbage til gymnasiet næste år. Fordi det er godt at have en gymnasial uddannelse, siger Anna Ritsmar.

Har deltaget i X Factor

Måske kan man genkende Anna Ritsmar fra skærmen i “X Factor”, hvor hun stillede op som 15-årig med sin ukulele. Hun var blandt de fem sidste i kategorien for de unge, men da feltet skulle skæres ned til de tre, der skulle være med i liveshows, røg Anna Ritsmar i svinget.

Danmarks fem dårligste sange ved Eurovision

Til Dansk Melodi Grand Prix stiller hun op med popsangen “Starlight”, som er skrevet af melodigrandprix-veteranen Lise Cabble.

– Lise Cabble skrev til mig, at hun gerne ville have, jeg skulle synge hendes sang. I starten troede jeg ikke rigtig på det. Og jeg føler mig meget heldig, fortæller Anna Ritsmar.

Den tidligere Miss B. Haven-frontkvinde Lise Cabble har før skrevet 12 bidrag til Dansk Melodi Grand Prix, heriblandt Emmelie de Forests “Only Teardrops”, som løb med sejren i det internationale melodigrandprix i 2013.

Anna er ikke vant til popmusik

Men faktisk er Anna Ritsmar slet ikke vant til at gøre sig i popmusik.

Til daglig spiller hun i et band med sin far og sin søster, hvor de spiller alternativ og elektronisk musik, og så har hun et band med to venner, hvor de spiller dansk singer-songwritermusik.

– Jeg var ret skeptisk i starten, fordi jeg normalt ikke synger popmusik. Men jeg syntes, sangen var virkelig god, og jeg syntes virkelig, den kunne noget. Og så er det bare en kæmpestor chance, så den greb jeg, siger den 17-årige sangerinde.

Den danske vinder-sang er et modigt valg

Du kan se Dansk Melodi Grand Prix lørdag aften klokken 20 på DR1.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu