Anne Louise Hassings jul: Børnenes fest

mandag d. 21. december 2015 kl: 8. 21 Af: Ritzau Fokus
 
Anne Louise Hassing er snart aktuel i den nye sæson af Badehotellet, hvor hun igen spiller Therese Madsen. Foto: MOGENS FLINDT/Polfoto

Anne Louise Hassing er snart aktuel i den nye sæson af Badehotellet, hvor hun igen spiller Therese Madsen. Foto: MOGENS FLINDT/Polfoto

Skuespillerinden Anne Louise Hassing oplever, at julen er noget anderledes, efter man har fået børn. For hende er julen børnenes fest.

Når julefreden sænker sig, er det tid til at samle familien, og særligt børnene skal forkæles.

Skuespillerinden Anne Louise Hassing kan også mærke, at julens betydning har ændret sig, efter hun fik sin søn.

– Det giver meget mere mening at holde jul, når man har et barn. Man går mere op i det. Så skal vi bage en dag, og han er med til at pynte op. Vi har haft en nisse boende på loftet, men det tror han ikke på mere, så magien ved det er lidt forsvundet, siger hun.

Ser frem til sønnens glæde

Sammen med sin mand, musikeren Peter Hellemann, har hun sønnen Gustav Mingus på 11 år, og det er særligt hans glæde, skuespillerinden ser frem til at opleve i julemåneden.

– Når man har et barn, så kan man mærke hans forventninger til, hvad der eksempelvis er i julekalenderen. Samværet og forventningens glæde, som man kan mærke gennem sit barn, er det bedste ved julen. Og så at hygge med hele familien, siger hun.

Sønnen satte Badehotellet-stjerne på plads

Når juleaften skal fejres, står den også i børnenes tegn. I år skal der holdes en kæmpe julefest for 20 mennesker, hvoraf mange af dem er børn. Og der er sørget for, at det ikke kun er én person, der står og sveder i køkkenet for at lave mad til de mange mennesker.

– Vi holder det med min mands familie. Jeg har faktisk kun min far og mor, og nogle gange holder de det også med os. Det er en stor jul, og det er helt fantastisk. Vi laver alle sammen en ret og medbringer det. Jeg laver altid ris a la mande, siger hun.

Danser længe om juletræet

Som i mange andre danske hjem, går turen også rundt om træet hånd i hånd, før gaverne skal åbnes.

– Vi danser altid meget længe om juletræet og børnene kan også enormt godt lide det. Det er så dejligt, siger hun.

Den 48-årige skuespillerinde er dog ikke glad for alle julens “traditioner”. Gaverne betyder ikke noget for hende, og hun synes, at gaveræset er forfærdeligt.

– Det giver ingen mening, at voksne mennesker render rundt i kæmpestore centre og får stress over at købe ting til hinanden. Det er virkelig ikke det, jeg synes, julen går ud på. Derfor køber vi også kun gaver til børnene, siger hun.

Turen går i kirken juleaften

På trods af at skuespillerinden, der fik sit folkelige gennembrud i tv-serien Krøniken, er buddhist, så går turen i kirke den 24. december. Det har Anne Louise Hassing nemlig altid selv gjort som barn.

– Vi har gjort det til en tradition at gå i Vor Frelsers Kirke for at give Mingus den oplevelse. Og han røvkeder sig og synes, at det er det mest forfærdelige, men vi gør det alligevel, siger hun.

Anne Louise Hassing er klar med glimmer-kjolen til nytår

Anne Louise Hassing er snart aktuel i den nye sæson af tv-serien “Badehotellet”, der har premiere den 28. december.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu