Annette Heick afslører: Sang kor for Anne Linnet som barn

tirsdag d. 24. oktober 2017 kl: 19. 35 Af: Ritzau Fokus
20171023111851422_org
Annette Heick er aktuel i "Made in Aarhus". Foto: Scanpix/Ida Marie Odgaard

Der dukker personlige minder frem på nethinden, når Annette Heick stiller sig på scenen med ny teaterkoncert.

Produceren nåede kun at sige knap tre sætninger om teaterkoncerten “Made in Aarhus”, og så var Annette Heick solgt.

Med det samme fik hun ham til at love, at der ville være en plads til hende i forestillingen.

Dagen efter ringede han til hende for at bekræfte deres aftale.

Teaterkoncert får premiere

Nu – omkring halvandet år efter – får teaterkoncerten “Made in Aarhus”, der hylder fem årtiers kendt musik fra aarhusianske kunstnere, premiere, og Annette Heick er stadig mindst lige så begejstret.

– Musikken er helt særligt. Det er jo et stykke kulturhistorie. Aarhusiansk musik har klaret sig bedre end meget andet. Der er skabt en tradition derovre, som bliver ved med at skabe nye talenter, siger Annette Heick.

Særligt et af numrene fra forestillingen betyder personligt noget for 45-årige Annette Heick. Det er Anne Linnets “Barndommens gade”.

– Det var mig og Anne Linnets datter Eva, der sang kor på originalen. Så det nummer har en helt særlig plads.

– Jeg husker den aften, hvor Eva og jeg blev taget med ud i studiet og stod der i vores natkjoler. Jeg skulle sove hos Eva, og så kom hendes mor (Anne Linnet, red.) hjem og sagde, at hun skulle bruge et børnekor, siger Annette Heick og beretter om, hvordan de to piger røg ud i en taxa og med til studiet.

Her er værterne til stort juleshow

Mindet er sjovt at huske tilbage på i dag, fortæller Annette Heick, der også fremhæver Thomas Helmigs “Stupid Man” som et nummer, der har gjort indtryk.

Det er nogle af dansk musiks største hits, som Annette Heick sammen med resten af holdet bag “Made in Aarhus” skal levere, når teaterkoncerten i oktober og november ruller hen over Danmark, og det kan godt give lidt sommerfugle i maven.

– Jeg vil i hvert fald også sige det sådan, at den aften, hvor der sidder nogle af sangskriverne nede i salen, der vil jeg have en lille smule ondt i maven. For man vil så gerne lave noget, der er et alternativt bud, så man ikke bare copypaster. Det skal gerne være sådan, at man kommer med noget, der tilfører nummeret noget nyt, siger Annette Heick og tilføjer:

– Jeg har hørt, at til premieren i Aarhus kommer de fleste af musikerne, så det bliver vidunderligt.

Teaterkoncerten “Made in Aarhus” får premiere tirsdag den 24. oktober i København.

Annette Heick har fødselsdag: Sådan fejres dagen

Efterfølgende skal forestillingen på Danmarksturné. Forestillingen vil hylde numre af musikere som Thomas Helmig, Gnags, Tina Dickow og Medina.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu