Aretha Franklin-dokumentar er ulovlig

lørdag d. 5. september 2015 kl: 15. 30 Af: Ritzau Fokus
 

Aretha Franklin slog sit navn fast med klassikere som “Respect” og har sunget duetter med blandt andre Whitney Houston og George Michael. Foto: Carlos Osorio/AP

Den legendariske sangerinde har vundet en sag om en ny dokumentarfilm med gamle optagelser.

Aretha Franklin er også kendt som dronningen af soul, og hendes musikalske karriere er i en liga for sig.

Det syntes den tidligere pladeproducer Alan Elliott tilsyneladende også, og derfor sikrede han sig i 2008 rettighederne til en række optagelser fra gospelsangerindens koncert i en baptistkirke i Los Angeles i 1972, skriver Los Angeles Times.

En uges afsked med dronningen: Sådan bliver begravelsen

Optagelserne blev lavet under den klare aftale, at hvis de skulle bruges, skulle det ske med Aretha Franklins samtykke. Den del glemte Alan Elliott dog, selvom han nu er klar med dokumentarfilen “Amazing Grace” om legenden.

Det fik den 73-årige sangerinde til at hive ham i retten, og hun har nu fået rettens ord for, at filmen ikke må udgives.

– Han skulle have tilladelse fra hende, og det havde han ikke, konstaterede dommeren, John Kane, i et interview med The Hollywood Reporter efter den 90 minutter lange høring.

Her stod det klart, at dokumentarfilmen var kompromitterende for “Respect”-sangerinden. I anklagen lød det, at det var en indtrængen i hendes privatliv.

Selvom fotografen Sydney Pollack, der filmede koncerten i 1972, havde tilladelse til at filme, havde han ikke tilladelse til at udgive optagelserne. Da Alan Elliott købte rettighederne, købte ham dem altså også uden tilladelse til at udgive optagelserne, forklarede dommeren efterfølgende.

Kan give splid: Queen of Soul har ikke efterladt et testamente

Dokumentarfilen “Amazing Grace” skulle have haft premiere på Telluride Film Festival fredag aften i Colorado, men efter afgørelsen blev den taget af programmet. I stedet fik publikum lov at se dokumentaren “Sherpa”, om de lokale folk, der assisterer bjergbestigerne op ad Mount Everest, skriver The Hollywood Reporter.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu