Aura i Toppen af poppen: -Musikken er den eneste ene

søndag d. 10. september 2017 kl: 12. 09 Af: Ritzau Fokus

Uanset hvad livet har budt den danske sangerinde, kan ingen eller intet fjerne musikken i hende.

Det er ti år siden, at Aura udgav sin første single, “Something From Nothing”.

Til næste år har debutalbummet “Columbine” også rundt jubilæum.

Sangerinden har hittet i over et årti og har hidtil ladet musikken tale for sig selv.

Indtil nu.

Ny side af Aura

Ifølge den farverige sangerinde er tiden nemlig blevet moden til at vise en ny side af sig selv frem ved at fortælle mere om, hvem Aura også er under lyrikken.

Det sker i søndagens udgave af “Toppen af poppen”, hvor danske musikere fortolker hinandens numre.

– Jeg har altid fravalgt tv, for det har aldrig været vigtigt at fortælle om mig selv. Jeg syntes, musikken skulle tale for sig selv. Men “Toppen af poppen” var sammen med nogle mennesker, jeg rigtig gerne ville være sammen med, og som jeg holder enormt meget af. Jeg havde lyst til at åbne op.

– Programmet viser noget meget sjældent – musik på musikerens præmisser. Det er meget, meget rent og meget ægte, siger den 32-årige sangerinde, der i udsendelsen blandt andet beskriver sig selv som død og genopstået, efter en hård periode hvor hun oplevede, at musikken – og dermed det livgivende i hende – blev suget ud.

Aura udgør sammen med Michael Falch, Søren Huss, Caroline Henderson, Karl William, Dorthe Gerlach og Burhan G. holdet i årets udgave af det uhyre populære program.

Legendarisk dansk sanger har aldrig oplevet noget lignende: -Jeg blev chokeret

Dybere indblik

Selv om hun kendte de andre musikerne på nær Karl William i forvejen, har hun fået et endnu dybere indblik i dem og ikke mindst i sig selv.

– Når man er solist, står man tit med mange beslutninger selv. Der er det spændende at høre fra en mand som Michael (Falch, red.), som har udgivet over 30 plader, hvordan han har fundet sig selv igen og igen og igen, siger Aura og fortsætter:

– Der er mange måder at være i musik og leve med det på, og det, synes jeg, var helt vildt lærerigt og har åbnet mit sind på mange områder. Også at kunne sætte sig ind i hinandens historier og det, det vil sige, at vælge musikken som ens eneste ene.

Med sit bagkatalog, der rummer successange som “Geronimo”, “Song for Sophie” og “I Will Love You Monday”, har Aura nedlagt flere europæiske hitlister.

Hvilke numre, de andre musikere fortolker fra Auras internationale karriere, kan ses og høres i søndagens udgave af “Toppen af poppen”.

Imponeret og rørt

Men den Danish Music Award-vindende sangerinde er selv meget imponeret og rørt over præstationerne.

– Jeg tror, at vi alle sammen har siddet tilbage med følelsen af, at vi er blevet klogere mennesker og dygtigere musikere på en eller anden måde. Der var nogle øjeblikke, som var meget store, fordi jeg aldrig før har set mandlige fortolkninger af mine sange. Karl William ændrede lidt i en tekst, og det var også helt vildt fascinerende.

– Tit har jeg skrevet sange fra mit eget og fra en kvindes synspunkt, så det var fedt at høre dem sunget tilbage. Det gav et tvist på historierne, lyder det fra sangerinden.

Toppen af poppen vender tilbage: Se alle de nye deltagere

“Toppen af poppen” med Aura og hendes musik i centrum kan ses og høres fra klokken 20 søndag på TV2.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu