Avis: Sex-anklaget balletmester sigtet for spirituskørsel

onsdag d. 3. januar 2018 kl: 7. 39 Af: Ritzau Fokus og Jesper Werge, jw@kendte.dk

Den fratrådte danske chef for New York City Ballet, Peter Martins, blev 29. december anholdt nær sit hjem, skriver avisen Washington Post. De sorte skyer trækker sammen over det danske ballet-ikon.

Den mangeårige chef for New York City Ballet, danskeren Peter Martins, blev to dage før nytår anholdt af politiet.

Nu er den danske balletmester sigtet for spirituskørsel.

Det skriver amerikanske Washington Post ifølge Ritzau.

Den 71-årige dansker blev anholdt om aftenen fredag den 29. december. Det oplyser anklagerens kontor i distriktet Westchester County samt politiet i byen Ardsley i staten New York.

– Politiet i Ardsley, nær Martins hjem i Irvington, blev klokken 20 kaldt ud til et trafikuheld med tre biler involveret og anholdt Martins, som afviste at afgive en alkoholtest, skriver Washington Post.

Nævnte intet om anholdelsen

Peter Martins skal møde i retten 8. januar.

Martins meddelte mandag, at han trækker sig fra posten som balletchef, men nævnte i den forbindelse intet om anholdelsen ifølge avisen.

Legendarisk sanger anklages for grovhed: Smittede 19-årig med kønssygdom

I et brev til bestyrelsen for New York City Ballet henviste han til de beskyldninger om sexchikane og upassende opførsel, som er blevet rettet mod ham.

De førte i december til, at elevskolen under balletten i New York suspenderede Martins fra at undervise, indtil en uafhængig undersøgelse af påstandene er afsluttet.

Gik på midlertidig orlov

Han fortsatte som balletchef, men besluttede få dage senere at gå på midlertidig orlov.

Mandag valgte han så at forlade stillingen som konsekvens af beskyldningerne.

Samtidig fastholdt Martins, at påstandene mod ham er grundløse.

– Jeg har afvist og fortsætter med at afvise, at jeg har været involveret i nogen form for upassende opførsel, skriver han.

Tidligere sigtet for spritkørsel

Ballettens bestyrelsesformand, Charles W. Scharf, takkede Peter Martins for dennes mangeårige indsats, men nævnte også, at undersøgelsen af påstandene mod balletchefen fortsætter.

Washington Post nævner, at Peter Martins også blev anholdt af politiet og sigtet for at køre bil i påvirket tilstand nytårsaftensdag 2011.

Bill Cosby anklages for at betale stort millionbeløb til offer

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Peter Martins til hændelsen i sidste uge.

En klummeskribent har – ligeledes i Washington Post – stillet spørgsmålstegn ved, hvorfor balletchefen har forladt sin stilling netop nu.

Del din kommentar

Forsiden lige nu