Badehotellets nye stjerne er nervøs

mandag d. 12. februar 2018 kl: 18. 00 Af: Ritzau Fokus

Den svenske skuespillerinde Lisa Werlinder vender med rollen i "Badehotellet" tilbage til dansk tv. Mange vil genkende hende fra sin Bodil-nominerede præstation i Per Fly-klassikeren "Arven".

Det københavnske vekselererpar Molin, der ferierer med selveste kongefamilien, tjekker ind på “Badehotellet” i femte sæson af TV2’s uhyre populære serie.

Fru Alma Molin spilles af den svenske skuespillerinde Lisa Werlinder, som med rollen atter vender tilbage til Danmark, hvor hun i 2004 blev nomineret til en Bodil for sin præstation i “Arven”.

Men Badehotellets nye stjerne er nervøs.

– Jeg kan godt lide at arbejde i Danmark. Det var også derfor, jeg lærte dansk, da jeg gik på teaterskolen, fordi jeg gerne ville arbejde her. Det var lige efter dogmefilmene, og jeg tænkte, at det var her, det sker med film, fortæller den svenske skønhed.

Valgte Odense frem for Bologna

Da hendes kammerater fra teaterskolen tog på udveksling til Bologna, tog hun til Odense.

– Så lærte jeg dansk og begyndte at arbejde med Bille August og Per Fly, fortæller Lisa Werlinder til pressemødet på “Badehotellet”.

Den 45-årige svenske skuespillerinde havde en rolle i Steven Spielbergs Oscar-nominerede drama “Munich” fra 2005.

Badehotellet vender tilbage: Men det gør denne skuespiller ikke

Hun har tidligere taget turen over Øresund for at medvirke i tv-serien “Dicte” og komedien “Alle for én”.

Tjekker ind på kystnært hotel

Nu tjekker hun ind på “Badehotellet”.

– Jeg gik til casting, da de søgte en svensk kvinde. Jeg havde ikke set serien inden, men kendte den. Min mor har set den – den er meget stor i Sverige, så jeg er lidt nervøs, siger Lisa Werlinder og tilføjer:

Den er god nok: Alle badegæsterne kan se frem til endnu en sæson

– Stig (hovedforfatter, red.) og Fabian (instruktør, red.) er glade, så vi må bare stole på det. Jeg har arbejdet i 20 år, og jeg har aldrig været på et hold, hvor alle kan lide hinanden så godt og er så søde ved hinanden.

Femte sæson af “Badehotellet” har premiere mandag 12. februar klokken 20.00 på TV2.

Del din kommentar

Forsiden lige nu