Bak i hierarki-hop efter Giro-triumf

fredag d. 18. maj 2012 kl: 13. 16 Af: Kendte.dk NY
 

Torsdag vandt Lars Bak 12. etape af Giro d’Italia. Landstræner Lars Bonde mener at dette betyder at Lars Bak nu rykker højere op i hierarkiet på Lotto-Belisol-holdet.Lars Bak er en dygtig og loyal hjælperytter, dog efter denne etapesejr viser rytteren fra Silkeborg, at han også kan vinde de store løb.

Læs også: Comeback-Bjørn lever i Spanien

– Det er helt sikkert, at han får en ekstra stribe på skulderen nu. Så det giver et hak op i hierarkiet, men han går ikke fra hjælperytter til kaptajn, siger landstræner Lars Bonde. Det er muligt at Lars Bak primært fortsætter som hjælperytter, men landstræneren er ikke i tvivl om, at den 32-årige rytter nok skal få mulighed for at vise sin styrke i fremtiden.

– Når holdet kommer til Tour de France, hvor de har profilerne med, så vil han være hjælperytter, men skulle der ske ting, så er Lars Bak en mand, de sagtens kan satse på. For kan man vinde en etape i Giroen, kan man også vinde en i Touren, siger Lars Bonde.

Læs også: Tillykke til David Beckham

TV 2s cykelekspert Henrik Jul Hansen er enig med landstræneren, og med en bedre placering følger også en større frihed på det belgiske cykelhold. Lars Baks succes vil også gøre ham mere interessant for andre cykelhold. Udover at sejren er meget vigtig  for Lars Bak, mener Henrik Jul Hansen også, at den er vigtig på flere andre områder.

– Det er vigtigt for den fortsatte danske interesse for Giro d’Italia – ikke bare i år, men også i de kommende år. Derudover er den vigtig for Danmarks placering på nationsranglisten, så vi kan kvalificere os med flere ryttere til de store løb, og så er det en rigtig vigtig sejr for hele holdet, siger cykeleksperten.

Del din kommentar

Forsiden lige nu