Banebrydende filminstruktør død: Blev 74 år

mandag d. 28. august 2017 kl: 9. 41 Af: Matias Mortensen

Manden bag Motorsavsmassakren og Poltergeist er død

En af mørkets mestre, den legendariske horror-instruktør Tobe Hooper er død. Det skriver blandt andre Vareity.

Tobe Hooper fik sit gennembrud som filminstruktør i 1974 med den makabre horrorfilm Motorsavsmassakren (Texas Chain Saw Massacre), der både blev en stor succes og vakte stor forargelse. Senere instruerede han også markante værker som tv-serien Salem’s Lot (1979) og filmene Poltergeist (1982), der var skrevet af Steven Spielberg, og Motorsavsmassakren 2 (1986).

Motorsavsmassakren blev indspillet for et meget lille budget over en periode på blot otte uger. Mange af de skuespillerne var elever og lærere fra det college i Austin i Twexas, hvor Tobe Hooper på det tidspunkt arbejdede som lærer.

Præsident er pludselig død

Fandt på Motorsavsmassakren i stormagasin

Han har tidligere fortalt til magasinet Interview, at han fik idéen til Motorsavsmassakren i et stormagasin.

– Jeg var i et stormagsin omkring jul, hvor jeg tænkte, “jeg kan bare ikke vente med at komme ud herfra”. Det må have været i 1972 eller 1973. Der var tusindvis af mennesker derinde, og jeg gik ind og ud imellem dem for at komme ud, og jeg befandt mig pludselig i værktøjsafdelingen. Jeg kiggede ned, og der var en række med motorsave foran mig. Jeg tænkte, at hvis jeg starter saven, ville folkene nok flytte sig. De ville komme af vejen’ Det fødte ideen om motorsaven, fortalte han.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Tobe Hooper fortsatte med at instruere tv-serier og film, men hans tidlige værker blev ved med at være hans mest markante. Hans nyeste filmværk er Djinn fra 2013.

Tobe Hooper døde lørdag i Sherman Oaks i Californien. han blev 74 år. Omstændighederne omkring dødsfaldet er endnu ukendte.

Del din kommentar

Forsiden lige nu