Populært radioprogram lukker efter 31 år

fredag d. 15. december 2017 kl: 10. 04 Af: Elo Christoffersen
Barometeret
Efter 31 år lukker DR ungdomsprogrammet Barometeret på P3. Sidste udsendelse er den 17. december. Foto: Petra Kleis/DR (Arkivfoto)

Efter 31 år lukker Danmarks Radio det populære ungdomsprogram.

Danmarks Radio (DR) ændrer ved sin musikprofil på P3 i 2018.

Radiokanalen skal være mere markant, varieret og mangfoldig, oplyser DR.

Ændringerne koster også et populært radiogram livet.

Program lukkes efter 31 år

I 1986 så ungdomsprogrammet “Barometeret” dagens lys, men her 31 år senere er det slut:

Kontroversielt DR-program nomineret til en Emmy

– Barometeret har været en vigtig del af P3’s identitet, og når programmet har været på sit højeste har det i sin grundlæggende form været en fællesdagbog i lyd. Nu er tiden imidlertid kommet til at prøve noget nyt. Vi lukker Barometeret for at skabe en mere markant, mere varieret og mangfoldig aftenflade på P3 om søndagen, siger kanaldirektør Steffen Raastrup i en pressemeddelelse og fortsætter:

Husker du pausefiskene? Nu er de tilbage!

– Barometeret tilbyder noget af det samme som ‘Tværs’, der sendes umiddelbart før. For større variation i fladen erstatter vi det derfor med ’Vidundergrunden’, der har et rent fokus på ny, dansk musik fra undergrunden, og hvor hjerte ikke altid behøver rime på smerte. På den måde bliver kanalens løfte til lytterne mere klart og gennemskueligt.

Barometeret lukkes med manér. Det sker den 17. december med masser af højdepunkter fra programmets rige historie og interviews med mange af programmets tidligere værter.

Del din kommentar

Forsiden lige nu