Basim: Undrer sig over negative kommentarer

søndag d. 13. marts 2016 kl: 12. 00 Af: Ritzau Fokus

Basim topper i øjeblikket salgslisterne i Japan, men det er åbenbart ikke alle, der glæder sig over den unge sangskrivers succes.

Basim høster lige nu frugterne af otte års hårdt arbejde. Han har skrevet to af sangene for gruppen Generation’s, der i øjeblikket topper albumhitlisten i Japan med albummet “Speedster”. Foto: Flindt Mogens/Polfoto

Basim er nået rigtig langt, siden han deltog i X-Factor i 2008

Basim er nået rigtig langt, siden han første gang kom i søgelyset som X Factor-deltager i 2008.

For selvom han ikke havde den store succes som Danmarks repræsentant ved Eurovision i 2014, har han nu skrevet to af sangene til det japanske boyband Generation’s nye album “Speedster”, der topper de japanske salgslister i øjeblikket.

Basim har mistet mor og far: -Det gør ondt hver dag

Og Basims eventyr på den anden side af jorden har kastet en del opmærksomhed af sig fra de danske medier, herunder DR, der har talt med ham.

– Jeg er vildt glad for at have to sange med på et album, der allerede på første uge er gået nummer ét på et af verdens største musikmarkeder, fortæller Basim til mediet.

Men det er åbenbart ikke alle, der jubler på vegne af den unge dansker, for på Facebook undrer han sig over den negative respons, han har mødt fra nogle sider.

– Jeg er stolt og taknemmelig over, at jeg de sidste otte år har haft muligheden for at stå op hver morgen og leve af det, jeg elsker, skriver han i et opslag på sin Facebook-væg, der har overskriften “Danmark anno 2016”.

– Men det undrer mig, at jeg gang på gang oplever – og her taler jeg ikke blot om mig selv, men generelt – at folk kommenterer negativt, kritisk og grænseløst på historier, hvor mennesker opnår succes, og bedriften fremhæves af medierne.

Der er dog opbakning til Basim i kommentarsporet, hvor flere brugere skriver, at han skal lukke det negative ude.

Afsløring: Basim er bagmand i nyt mystisk musikprojekt

– Lær at leve med det, Basim. Nogle folk er bare idioter. Som andre har skrevet, er det ren misundelse, skriver en bruger blandt andet.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu