Beatles-guitar solgt for en formue

mandag d. 18. maj 2015 kl: 11. 43 Af: Ritzau Fokus
 
George Harrison døde af kræft i 2001.

George Harrison døde af kræft i 2001. Foto: Gaura / Wikimedia Commons/free

Fredag blev en guitar, der tilhørte den afdøde Beatles-guitarist George Harrison, solgt på en auktion for over tre millioner kroner.

Da han spillede på den i løbet af sommeren 1963, var den utvivlsomt ikke så mange penge værd, som den fredag blev solgt for ved en auktion i New York.

16 år siden i dag: Kan du huske Harrison?

Her erhvervede en ukendt køber sig nemlig en elektrisk guitar, som Beatles-guitaristen George Harrison har spillet på, for over tre millioner kroner.

Det skriver New York Daily News.

Under samme auktion blev en lang række andre genstande, som forskellige kendte musikere har benyttet sig af, ligeledes solgt for svimlende beløb.

Elvis’ gamle pingvinkostume blev solgt for næsten 800.000 kroner, ligesom en af Jimi Hendrix’ gamle veste blev solgt for i omegnen af 385.000 kroner.

Herudover røg en af musiklegenden Madonnas gamle t-shirts også til salg på auktionen. Prisen? Lige godt 160.000 danske kroner.

I sidste ende var det dog Harrisons guitar, som endte med at blive solgt for flest penge.

Strengeleg: Købte ikons guitar for 2,5 millioner kroner

George Harrison døde som 58-årig af lungekræft i 2001, og i marts 2004 blev han optaget i den legendariske Rock and Roll Hall of Fame, som er et museum, der har til formål at hylde de mest indflydelsesrige rockmusikere gennem tiden.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu