Bedøm selv: Ed Sheeran sagsøgt for sang

torsdag d. 11. august 2016 kl: 9. 00 Af: Ritzau Fokus
British singer Ed Sheeran performs at the MuchMusic Video Awards (MMVAs) in Toronto
Gayes lejr mener, at popsangeren Ed Sheeran har hapset store dele af den afdøde crooners ikoniske sexscenesang "Let's Get It On" fra 1973 til sit hit "Thinking Out Loud" fra 2014. Foto: FRED THORNHILL/Scanpix (Arkivfoto)

Repræsentanter for Marvin Gaye mener, at Ed Sheeran har stjålet selve hjertet i croonerens hit "Let's Get It On" til "Thinking Out Loud".

I marts 2015 fik Pharrell Williams og Robin Thicke en millionstor bøde, da de blev dømt for at plagiere dele af Marvin Gayes nummer “Got To Give It Up” til den sexede sommersang “Blurred Lines” fra 2013.

Men de to musikalske megastjerner er ikke de eneste, der har kopieret den afdøde crooner. Det mener i hvert fald repræsentanter for Marvin Gaye, der nu hiver endnu en musiker i retten for plagiat, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Denne gang mener Gayes lejr, at popsangeren Ed Sheeran har hapset store dele af den afdøde crooners ikoniske sexscenesang “Let’s Get It On” fra 1973 til sit hit “Thinking Out Loud” fra 2014.

Tyveri af sangens hjerte

Faktisk mener Gayes repræsentanter, at den 25-årige Grammy-vindende popkomet har stjålet selve sangens “hjerte”.

– De harmoniske progressioner i sangen, melodien og rytmiske elementer, der er centrale for “Let’s Get It On”, danner strukturen i Sheerans “Thinking Out Loud”, tordner de i retspapirerne.

Gigantisk beløb! Megastjerne sagsøgt for at stjæle soullegendes hit

Derfor kræver Gayes repræsentanter et uspecificeret beløb i erstatning, fremgår det af dokumenterne, som Reuters er kommet i besiddelse af.

Anklagen om plagiat er indgivet af Ed Townsend, som har været med til at skrive teksten til “Let’s Get It On”, og nu er det op til den føderale domstol i Southern District i delstaten New York at afgøre, hvem der er original.

Foruden Ed Sheeran bliver også Sony/ATV Music Publishing og Atlantic Records sagsøgt i kopikonflikten. Ingen af dem har endnu udtalt sig offentligt om anklagerne.

Hør sangene, og bedøm selv:

Marvin Gaye “Lets Get It On”

Øjeblikkets hotteste sanger sætter karrieren på stand by

Ed Sheeran “Thinking Out Load”

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu