Begejstrede australiere følger Mary og Frederik gennem landet

torsdag d. 17. december 2015 kl: 14. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Det er ikke hver dag man møder en ægte prins eller prinsesse i Australien. Men det kan lade sig gøre lige nu, mens det danske kronprinsepar holder juleferie down under

Fra bagerier til små supermarkeder og chokolade-butikker. Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik kommer vidt omkring i Australien, hvor indbyggerne ser begejstrede til. Den danske kronprinsefamilie holder juleferie i Australien, og det er noget, australierne er meget tilfredse med.

Der har ikke været nogle officielle besøg under turen til Marys fødeland, men flere har spottet den kongelige familie flere steder i det vestlige Australien – blandt andet i Perth, hvor Marys bror, John Donaldson bor.

I et bageri i Cowarump lykkedes det endda en af de ansatte at få en selfie med kronprinsen:

– Enhver pige vil gerne møde en prins, og det var så sjovt. Han var så sød og villig til at tage et billede med mig, fortæller Deb Grey til Daily Mail Australia.

– Børnene dansede også rundt – de var alle sammen så herlige.

Overraskede butiksejer

I en butik i den lille by Gnowangerup IGA lykkedes det den kongelige familie at gå næsten helt under radaren.

Det tog i hvert fald butiksejer John Rigg noget tid at genkende dem.

– De kørte igennem byen og stoppede, sneg sig ind og var meget incognito. Jeg genkendte dem ikke først, fortæller Rigg til Daily Mail.

– De købte nogle snacks – noget Hubba Bubba-tyggegummi til børnene og nogle chips, og så var de væk.

Butiksejeren kunne også fortælle, at familien kørte i fire biler, og da han kiggede ud af vinduet, var det Mary, der kørte en af bilerne med Frederik og børnene som passagerer.

Ingen VIP-behandling

Den danske kronprinsefamilie kræver ingen særbehandling på deres tur rundt i det australske. Det står klart for de australiere, der har mødt dem undervejs.

I en chokolade-butik i Swan Valley siger butiksejeren, at Mary var meget afslappet klædt, og at familien bevægede sig stille og roligt gennem den populære turist-attraktion – dog omringet af sikkerhedsfolk.

Kronprinsesse Mary blev set, mens hun tålmodigt stod i kø for at betale – uden at kræve VIP-behandling.

– Vi har haft nogle VIPs herinde, men aldrig en prinsesse fortæller ejeren af butikken, Martin Black.

– Deres børn legede glade på græsset, Mary og Frederik snakkede med venner.

Del din kommentar

Forsiden lige nu