Nu bliver bestseller til musical på Østre Gasværk Teater

torsdag d. 3. december 2015 kl: 11. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Ken Folletts Jordens Søjler kommer på scenen for første gang nogensinde. Den internationale bestseller bliver en stor musical med verdenspremiere på Østre Gasværk Teater 12. oktober 2016

Den store musical kommer for fulde gardiner tilbage på Østre Gasværk Teater med dramatiseringen af en stor, international bestseller – Jordens Søjler – der er som skabt til Østre Gasværk Teaters monumentale rum.

Ken Follett har helt enestående vist tillid til netop Østre Gasværk Teater, som bliver det første teater i verden, der iscenesætter Jordens Søjler. Kontrakten er netop faldet på plads, skriver Østre Gasværk Teater i en pressemeddelelse.

– Jeg er henrykt over, at Jordens Søjler – min mest populære bog – bliver en dansk musical. Jeg er dybt spændt på at se, hvordan min historie bliver forvandlet af det højst succesfulde team Høg Aagaard Svanekier. Jeg har været i København mange gange, og jeg ser frem til at komme tilbage i efteråret 2016 for at besøge Østre Gasværk Teater til verdenspremieren på musicalen Jordens Søjler, siger Ken Follett i en videohilsen.

Direktør: Troede det var uopnåeligt

– Jeg troede, det var uopnåeligt – men Jordens Søjler ville være den ultimative forløsning af Østre Gasværk Teaters rum, så vi tog handsken op og kontaktede Ken Follett. Jeg er helt på halen over, at han bifalder idéen, tror på det og har givet os teaterrettighederne som de første i verden. Hans historie rammer lige i hjertet, og Jordens Søjler sætter rummet i en helt ny kontekst. Østre Gasværk Teater bliver virkelig Kingsbridge Cathedral i 1100-tallet, siger Pia Jette Hansen, direktør på Østre Gasværk Teater.

Skuespiller-trio bliver værter til Bodilprisen

Den Reumert-nominerede scenograf Astrid Lynge Ottosen står over for sin foreløbig største opgave med katedralen, der skal bygges op og styrte sammen – og bygges igen. Hun har tidligere høstet store roser for sine kreative løsninger i scenografier og kostumer til blandt andet Skammerens Datter, Cykelmyggen Egon og senest Vores Sensommer på Østre Gasværk Teater.

Maria Lucia og Laus Høybye

Danmarks største musicalstjerne Maria Lucia Heiberg Rosenberg får rollen som Aliena i den nye musical. Hun spiller over for Laus Høybye som Jack i en historisk kærlighedsfortælling omkring et katedralbyggeri i 1100-tallets England. Musicalen får 25 medvirkende og fuldt orkester.

De største musical-hits samles i stjerne-spækket show

Musical-trioen Høg Aagaard Svanekier arbejder på manuskript og ny, gennemkomponeret musik til Jordens Søjler. Musikken arrangeres af Nikolaj Busk, som kapelmester i Carl Nielsen-teaterkoncerten Carl og er kendt for orkestret Dreamers’ Circus, som netop har vundet Danish Music Awards Folk i kategorien Årets Udgivelse.

Jordens Søjler får korarrangementer af Fiji-komponisten Igelese Ete, som lavede korarrangementer til Ringenes Herre-filmene og netop nu skriver på musikken til næste års store Disney-film, Moana.

Del din kommentar

Forsiden lige nu