Bøger man ikke læser

onsdag d. 28. marts 2007 kl: 0. 00 Af: Kendte.dk NY
 

Alle kender vist til det med at købe eller låne en eller flere bøger, som man ender med aldrig at få læst færdig. Man starter med de bedste intentioner, for denne her bog har fået gode anmeldelser, eller man har fået at vide af sine venner, at den er helt fantastisk. Eller også findes den på en eller anden liste over bøger, “man skal” have læst for at kunne kalde sig et dannet mennesker.

Ny bog om kronprinsen: Dramatisk møde med Mary

I Danmark er der vist aldrig lavet en undersøgelse af, hvilke bøger folk anskaffer sig og aldrig får læst færdig, men der står sikkert en masse såkaldte klassikere på manges private lister – hvem magter eksempelvis at tygge sig igennem Shakespeares samlede forfatterskab, eller for den sags skyld Søren Kierkegaard? Personligt må jeg med skam at melde tilstå, at jeg kun med nød og næppe fik maset mig frem til slutningen af Victor Hugos De Elendige, og bagefter kunne jeg ikke huske et ord af, hvad jeg havde læst!

4000 briter er blevet spurgt, hvilke bøger de aldrig har kunnet blive færdige med, og det kan vel næppe overraske mange, at Leo Tolstoys Krig og Fred samt James Joyces Ulysses er at finde på listen over skønlitteratur. Men mærkeligt nok siger hele 32% af de adspurgte, at de har lånt eller købt fjerde del af sagaen om Harry Potter (Harry Potter og Flammernes Pokal) og efterfølgende har måttet opgive at læse den til ende.

Del din kommentar

Forsiden lige nu