Bhutans konge roses for hårdt arbejde

onsdag d. 13. april 2016 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus

For at bringe tunge kasser i sandeltræ op til et kloster, trak Bhutans konge i arbejdstøjet og slæbte en af de tunge gaver selv.

Det er et vant syn, at de kongelige klipper røde bånd over eller smadrer champagneflasker mod siden af et skib ved navngivelsen, men egentlig i arbejdstøjet trækker de kongelige sjældent.

Helt anderledes har Bhutans konge, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, dog valgt at gribe sine royale pligter an.

Ved et nyligt besøg ved et højtliggende kloster i hjemlandet, der grænser op til Kina og Indien, havde kongen medbragt seks store kasser lavet i sandeltræ som en gave til klosterets munke.

Hver kasse vejede godt 55 kilo, skriver lokalavisen The Northeast Today, og var beregnet til opbevaring af religiøse relikvier, som klosterets munke ønskede at passe ekstra godt på.

Trods talrige bærere og medarbejdere i det kongelige følge, valgte Jigme Khesar Namgyel Wangchuck selv at binde en af de tunge kasser fast til sin egen ryg, og han bar gaven i en timelang vandring op til klosteret.

Roser gestussen på Facebook

Tilhængere af den kun 36-årige konge, der blev far i februar, roser gestussen på kongehusets officielle Facebook-side.

– Vi finder aldrig en anden regent, der vil udføre sådan en god gerning for sine borgere. Længe leve kongen, lyder en kommentar, der i skrivende stund har fået 240 likes.

Du kan se billeder af kongen og slottet øverst i artiklen…

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu