Bieber og Skrillex sagsøgt for plagiat af megahit

fredag d. 27. maj 2016 kl: 21. 00 Af: Ritzau Fokus
Justin Bieber og en af hans foretrukne producere Skrillex er blevet anklaget for at have plagieret dele af hitsangen
Justin Bieber og en af hans foretrukne producere Skrillex er blevet anklaget for at have plagieret dele af hitsangen "Sorry". Foto: Jordan Strauss/JORDAN STRAUSS/INVISION/AP
 

De to kendte musikere Skrillex og Justin Bieber er blevet sagsøgt for at have kopieret dele af hitnummeret “Sorry”.

Til trods for sin unge alder har den canadiske musiker Justin Bieber allerede været hovedpersonen i et utal af skandaler, der blandt andet har resulteret i retssager og en advarsel fra myndighederne i det sydamerikanske land Argentina om ikke at vende tilbage.

Terrorplaner mod Bieber-koncert: Ung teenager dømt

Nu er den 22-årige stjerne endnu engang i mediernes søgelys. Justin Bieber er nemlig sammen produceren Skrillex og resten af holdet bag hitsangen “Sorry” blevet sagsøgt for at have kopieret dele af nummeret.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters blev søgsmålet gjort offentligt torsdag, og heri blev det samtidig afsløret, at det er den amerikanske indiemusiker Casey Dienel, som har valgt at lægge sag an mod “Love Yourself”-sangeren og hans produktionshold.

Kopieret vokale riff

Sagen, der er blevet indberettet til retten i den amerikanske by Nashville, centrerer sig ifølge mediet TMZ om, at Casey Dienel mener, at Justin Bieber har kopieret hendes vokale riff fra nummeret “Ring The Bell” fra 2014.

På nuværende tidspunkt har hverken Justin Bieber, Skrillex eller musikproducenten Universal valgt at kommentere sagen.

Skiferie med strejf af kendte og royale

Justin Bieber er dog langt fra den eneste kunstner, som har oplevet at blive sagsøgt for at have plagieret dele af et musiknummer. Senest var det den amerikanske rapper Kanye West, der var i rampelyset, da han blev beskyldt for at have kopieret elementer fra et ungarsk band i sin sang “New Slaves” fra 2013.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu