Bitten Clausen er død

tirsdag d. 8. marts 2016 kl: 9. 16 Af: Ritzau Fokus
 

Bitten Clausen, der var med til at stifte termostatvirksomheden Danfoss, er død. Hun blev 103 år.

En af Danmarks mest betydningsfulde erhvervskvinder er død, 103 år gammel.

Bitten Clausen var sammen med sin ægtemand, Mads Clausen, med til at opbygge termostatvirksomheden Danfoss, der i dag er en global koncern med en årlig omsætning på knap 35 milliarder kroner.

Klublegende er pludseligt død: Fodboldverdenen er i sorg

Da Mads Clausen døde i 1966, overtog hun formandsposten i bestyrelsen og fortsatte på den måde med at sætte sit præg på virksomheden. Det gjorde hun i høj grad ved at praktisere det, der i moderne ledelsessprog kaldes CSR – eller virksomheders sociale ansvar.

Ingen i lokalsamfundet led nød

På sønderjysk foregik det blandt andet på den måde, at Bitten Clausen sørgede for, at ingen i lokalsamfundet led nød i de hårde år efter krigen. Hun har også stiftet en lang række velgørende initiativer og fonde.

Bitten Clausen blev udnævnt til Ridder af Dannebrogsordenen i 1975 og ridder af 1. grad i 1990.

Hendes ældste søn, Jørgen M. Clausen, der er bestyrelsesformand for Danfoss, siger følgende om sin mors død:

Dansk ungdomsstjerne er død: -Var fræk som en slagterhund

– Vi er naturligvis meget berørte over tabet af vores mor, bedstemor og oldemor. Mine søskende og jeg har mistet en mor, der indtil det sidste var familiens samlingspunkt. Igennem hele sit liv udstrålede hun omsorg og menneskelig varme i alle sine gøremål, både privat og i forretnings øjemed. Vi er taknemmelige over, at hun har kunnet leve dette lange og begivenhedsrige liv og være aktiv til det sidste.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu