Oops! …Britney spiller for femte gang i Danmark

onsdag d. 8. august 2018 kl: 17. 05 Af: Ritzau Fokus
Britney Spears har taget mikrofonen i den anden hånd
Onsdag aften giver verdenstjernen Britney Spears koncert på Smukfest i Skanderborg. (Foto: MARIO ANZUONI/Ritzau Scanpix)

Britney Spears optrådte i 00'erne ofte i sladderspalterne. Onsdag giver popsangerinden koncert på Smukfest.

Hun er kvinden bag enorme sanghits som “Toxic” og “Oops! …I Did It Again”, der i begyndelsen af 00’erne fik unge over store dele af verden til at danse og synge med foran spejlet.

Alligevel har Britney Spears i flere perioder været mest omtalt for sit tumultariske privatliv.

Især i efteråret 2007, hvor hun angreb en fotograf, klippede sig skaldet og mistede forældremyndigheden over sine to sønner, blev den unge popsangerinde hængt ud i pressen.

Det seneste årti er hun tilsyneladende kommet på rette spor igen, og håret er for længst groet ud.

Onsdag den 8. august giver Britney Spears sin femte koncert i Danmark. Det sker på Smukfest i Skanderborg.

Herunder kan du læse forskellige facts om den verdenskendte sangerinde.

Navn: Britney Jean Spears.

Alder: 36 år.

Fødested: 2. december 1981 i McComb, Mississippi i USA.

Datter af: Bygningskonstruktør James Parnell Spears og folkeskolelærer Lynne Irene Bridges.

Nationalitet: Amerikansk.

Uddannelse:

* Parklane Academy i Mississippi.

* Professional Performing Arts School i New York.

Flere megastjerner på Skanderborg fik anmelderhug: Manden bag svarer på kritikken

Karriere:

1992-1994: Hun optages i det ugentlige tv-program “The All New Mickey Mouse Club” med blandt andre sangerne Justin Timberlake og Christina Aguilera.

2000: Hun lancerede en solbrilleserie med navnet “Shades of Britney”.

2002: Hun spillede med i Hollywoodfilmen “Crossroads”.

2002: Hun lancerede et videospil kaldet “Britney’s Dance Beat”

2004: Hun begyndte at lancere parfumer i samarbejde med Elizabeth Arden.

2005: Hun deltog i realityshowet “Britney and Kevin: Chaotic”, der omhandlede hendes stormfulde forhold med danseren Kevin Federline.

2012: Hun var dommer i en sæson af den amerikanske udgave af “The X Factor”.

2013-2017: Hun opførte løbende showet “Piece of Me” i Las Vegas, Nevada.

2016: Hun lancerede rollespillet “Britney Spears: American Dream”.

Diskografi:

1999: …Baby One More Time.

2000: Oops!…I Did It Again.

2001: Britney.

2003: In The Zone.

2004: Greatest Hits: My Prerogative.

2007: Blackout.

2008: Circus.

2011: Femme Fatale.

2013: Britney Jean.

2016: Glory.

Koncerter i Danmark:

2000: i Valbyhallen, København.

2004: i Forum, København.

2009: i Parken, København.

2011: i Boxen, Herning.

2018: til Smukfest, Skanderborg.

Civilstand: Fraskilt. Hun har drengene Sean Preston Federline fra 2005 og Jayden James Federline fra 2006 med eksmanden Kevin Federline.

Pludselig stod Frederik på scenen på Skanderborg: Sådan gik det til

Kilder: Britannica.com, thefamouspeople.com, discogs.com, allmusic.com, foxnews.com, Politiken, DR, setlist.fm.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu