Bob-bob-bob: Julekalender tæt på at blive aflyst

lørdag d. 5. december 2015 kl: 9. 23 Af: Elo Christoffersen
 

Den legendariske “The Julekalender” med De Nattergale var tæt på ikke at blive til noget i 1991.

“Det bar’ dæjli’” og “Bob-bob-bob” kender de fleste nok fra den populæreste julekalender nogensinde, The Julekalender fra 1991.

Men julekalenderen med Oluf og Gertrud Sand, nisserne Fritz, Hansi, Günther og nåsåeren Benny var faktisk tæt på ikke at blive til noget. Det vidste De Nattergale dog ikke noget om inden de i Go’ Morgen Danmark på TV2 forleden blev forelagt det i den direkte udsendelse:

– En souschef synes ikke det var sjovt, da han så det handlede om en kartoffelavler. Så han tilbød en halv million kroner for at stoppe projektet, fortæller daværende redaktør Morten Kløvedal til Go’ Morgen Danmark.

Disse kunstnere dominerer polterabend i Danmark

Heldigvis blev The Julekalender til noget. En julekalender, hvor alle personer blev spillet af De Nattergale. Dog blev overnissen Gammel Nok spillet af Poul Bundgaard.

Sådan blev dansk-engelsk sproget til

Det lidt specielle dansk-engelske sprog, som bliver brugt i julekalenderen udsprang fra et tidspunkt, hvor trioen sad fast i deres manuskriptskrivning.

– Vi havde en idé om, at vi skulle lave vores helt eget sprog, men det viste sig at være meget besværligt, siger Uffe Rørbæk Madsen til Go’ Morgen Danmark.

– En dag var vi gået i stå, og så begyndte vi at snakke på den måde. Og så gik det op for os, at det var der virkelig mange muligheder i. Også for at skrive sange. Det åbnede muligheden for at rime på tværs af sprogene. Men så gik det også hurtigt med at skrive, Viggo Sommer.

The Julekalender havde premiere i 1991. Den er siden blevet genudsendt i 1994, 2001, 2008, 2010, 2011 og 2013.

Fem ting du (måske) ikke vidste om The Julekalender

1.Det lille hus, som man ser i begyndelsen af julekalenderen, ligger i Bjerager – der ligger fem kilometer uden for Odder.

2. Alle væggene i Gertrud og Olufs (julepyntede) hjem var overhældt med en blanding af cola, soja og kaffe… for at få den helt rigtige gule nuance. Mums!

3. Scenerne fra Gertrud og Olufs hjem er faktisk optaget i en garage.

4. Fadølsanlægget i nissernes hule indeholdt rigtigt øl – hentet direkte fra Ceres-bryggeriet i Aarhus.

5. Det var den lokale bager i den lille by Hørning, som bagte og bragte den kagemand, som Benny havde med hjem i anledning af sin fødselsdag.

Mary var med til TV 2's juleshow

Kilder: Her og Nu/Se og Hør/TV 2/IMDb.

‘The Julekalender’ var tæt på ikke at blive til noget. Og det vidste ‘De Nattergale’ ikke. Se interviewet her: http://bit.ly/1N1AKzxHeldigvis fik vi både kalender og sange. Kan du huske dem alle? Ellers genopfrisker trioen din hukommelse her:

Opslået af TV 2 NYHEDERNE på 1. december 2015

Del din kommentar

Forsiden lige nu