Bob Dylan modtager Nobelpris i Stockholm

onsdag d. 29. marts 2017 kl: 13. 26 Af: Ritzau Fokus
-
Bob Dylan vil tage imod Nobelprisen i den kommende weekend ved et møde med Det Svenske Akademi i Stockholm. Akademiet oplyser, at det vil overrække Dylan nobeldiplomet og nobelmedaljen og lykønske ham med Nobelprisen i litteratur. Foto: FRED TANNEAU/Scanpix (Arkivfoto)

Akademiet vil overrække Dylan nobeldiplom og nobelmedalje i weekenden, oplyser sekretær.

Bob Dylan vil tage imod Nobelprisen i den kommende weekend ved et møde med Det Svenske Akademi i Stockholm. Det oplyser akademiet i en blog.

– Den gode nyhed er, at Det Svenske Akademi og Bob Dylan har besluttet at mødes i denne weekend. Akademiet vil der overrække Dylan nobeldiplomet og nobelmedaljen og lykønske ham med Nobelprisen i litteratur, skriver Sara Danius, som er akademiets faste sekretær.

Dylan blev overraskende afsløret som modtageren af Nobelprisen i litteratur 2016 i oktober. Men han meddelte siden i et brev, at han ikke kunne komme til overrækkelsesceremonien i december.

Han angav ingen årsag til, at han ikke kunne være til stede.

Tillykke: Et prisvindende musikalsk ikon uden lige har fødselsdag

Siden da har Bob Dylan været tavs over for akademiet i Sveriges hovedstad, Stockholm.

Skal holde forelæsning for at modtage millioner af kroner

Rocklegenden skal holde en nobelforelæsning senest 10. juni, hvis han vil have udbetalt de otte millioner svenske kroner (6,2 millioner danske kroner), der følger med en nobelpris.

Forelæsningen kan antage mange former. En nobelprismodtager må selv bestemme, om han eller hun vil holde en tale eller levere forelæsningen i form af en optræden, en video eller måske en sang.

Strengeleg: Købte ikons guitar for 2,5 millioner kroner

Dylan skal spille to koncerter i Stockholm 1. og 2. april og en koncert i Lund 9. april.

/ritzau/Reuters

Del din kommentar

Forsiden lige nu