Bomstærke René Holten Poulsen vil helt til tops: -Musklerne bliver en udfordring

torsdag d. 30. august 2018 kl: 17. 10 Af: Nicklas Skyum Clausen
RB PLUS Kun medaljerne tæller for OL-favoritten
René Holten Poulsen vil helt til tops med Climbing for Charity. (Foto: Henning Bagger/Scanpix)

Kajakstjernen René Holten Poulsen kaster sig i september ud i en stor udfordring, når han skal bestige Afrikas højeste bjerg Kilimanjaro

Der venter den danske kajakroer René Holten Poulsen en helt uvant udfordring, når han om en uges tid rejser til Afrika.

René Holten Poulsen, tidligere VM- og EM-vinder – og Vild med dans deltager – skal nemlig bestige kontinentets højeste bjerg, Kilimanjaro.

Og det forventer kajakstjernen bliver ikke blot en vildt spændende, men også rigtigt hård udfordring, siger han til Kendte.dk. For det er nemlig ikke nødvendigvis en fordel at være en toptunet atlet, forklarer han:

– Det med højden, og den muskelmasse, jeg har, det er ikke altid noget, der hører godt sammen, siger René Holten Poulsen til Kendte.dk.

Men gåpåmodet fejler ikke noget hos stjernen. Han er nemlig altid klar på en udfordring:

– Ja for satan, jeg glæder mig til det. Til at komme afsted, og til at, se hvad det er for en udfordring, jeg har kastet mig ud i, siger roeren.

Klatrer i en god sags tjeneste

René Holten forklarer, at det er en drøm, han har gået med længe. Han har altid gerne villet bestige bjerget, men det rigtige tidspunkt har aldrig budt sig.

Men det har det nu – og det er hjælpeorganisationen Børneulykkesfonden, der står for turen. Det glæder derfor roeren, at han kan opfylde en drøm, samtidig med han støtter et godt formål:

– Jeg har altid gerne villet afsted, men jeg har aldrig rigtigt haft den rigtige mulighed. Så spurgte de om jeg ville, og samtidig betaler vi selv for turen, og når pengene går til Børneulykkesfonden i stedet for et rejseselskab – så er det jo perfekt, siger René Holten Poulsen.

René Holten Poulsen: -Vild med dans har åbnet mig

For hver meter, René Holten Poulsen klarer op ad bjerget, samler han penge ind til organisationen. Det foregår ved, at man kan tilmelde sig som højdemetersponsor hos Climb for Charity.

Og det er med til at give roeren ekstra blod på tanden. Og det får han brug for, for han har ikke trænet op til turen, fortæller han:

– Jeg har ikke gået nogen kilometer inden – jeg har jo været til VM. Jeg kan måske lige nå at gå en enkelt gang i næste eller uge to, hvis jeg er heldig, siger René Holten Poulsen, der flyver til Afrika 7. september.

Blandt deltagerne på turen finder man også den danske mangedobbelte verdensmester i orienteringsløb, Maja Alm.

Satser på OL i 2020

Når René Holten Poulsen vender hjem fra – den forhåbentlig succesfulde tur til – Kilimanjaro, begynder fokus for alvor at rette sig mod et mindst lige så stort mål.

Kajakroeren satser nemlig stort på OL i Tokyo i 2020, og til november drager han på træningslejr i Florida – en tur, der skal gentages en del gange op til OL.

Efter skandale-kommentar fra dommer: René Holten Poulsen taler ud!

Og han satser på, at opbygge så højt et niveau, at en medalje i 2020 nærmest bliver uundgåelig, siger han:

– Det vil jeg gøre alt, hvad jeg kan for, så jeg selv på en dårlig dag kan ende på podiet.

Del din kommentar

Forsiden lige nu