Bond babe: Rihanna kopierer mig

mandag d. 14. september 2015 kl: 13. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Grace Jones' memoir udkommer i slutningen af september. Sangerinden har været på turné i USA sommeren over blandt andet til festivalen Afropunk.

Grace Jones’ memoir udkommer i slutningen af september. Sangerinden har været på turné i USA sommeren over blandt andet til festivalen Afropunk. Foto: PAUL HAWTHORNE/AP

Den ikoniske model og sangerinde Grace Jones fortælle i ny bog, hvorfor hun mener, at kvindelige popstjerner er en døgnflue.

Den jamaicanske model og sangerinde Grace Jones anklager popstjernerne Rihanna, Miley Cyrus og Lady Gaga for at kopiere den excentriske scenestil, hun selv toppede med i 1970’erne.

I Jones’ nye selvbiografi, “I’ll Never Write My Memoirs”, fortæller den 67-årige kunstner, at den moderne musikscene er fyldt med folk, der blot kopierer fortiden. Og hun mener, at hun selv i særlig grad er offer for plagiat. Det skriver The Guardian.

Det gjorde de bare ikke: Sådan har stjernerne dummet sig foran de kongelige

– Folk kopierer noget, der skete langt før, de var født, skriver Grace Jones i sin nye bog.

Hun mener, at den nye generation af kvindelige popstjerner, som Madonna og Lady Gaga, blot er en forbigående fase.

– De klæder sig på, som om de udfordrer tidens status quo. Men når de vælger at bære lige netop det tøj og vise deres tatoveringer og bryster frem, så er det det, som er status quo, skriver Grace Jones i bogen.

Især popstjernen Rihanna får kritik for sin påklædning og kropsmaling, som hun har vist sig i på scenen.

– Jeg ved ikke, om hun er klar over, at hendes stil kommer fra mig. Men det, som hun har gang i, kommer fra mig, skriver Jones, som selv optrådte i kropsmaling i et samarbejde med popkunstneren Keith Haring.

– De folk, der styler hende, de kender jo historien, skriver Grace Jones, som også fortæller, at hun ikke vil arbejde med de popstjerner, som hun mener har kopieret hendes stil, og at hun flere gange har takket nej til samarbejdet.

– Jeg vil hellere være en del af mindet om noget fantastisk end at deltage i festen, som den ser ud lige nu, fortæller Jones.

Superstjerne i chok: Fætteren blev skudt

Modellen og sangerinden Grace Jones er mest kendt for sin rolle i James Bond-filmen “A View to a Kill” fra 1985, hvor hun spillede sammen med skuespilleren Roger Moore.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu