Bond-bejler i chok: Jeg var tæt på at dø

mandag d. 30. november 2015 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Idris Elba er kendt for at portrættere historiske helte som Luther og Nelson Mandela.

Idris Elba er kendt for at portrættere historiske helte som Luther og Nelson Mandela. Foto: Jordan Strauss/JORDAN STRAUSS/INVISION/AP

Uden en vaks sikkerhedsmand var det ved at gå grueligt galt for skuespilleren Idris Elba, da han gled under dramatiske filmoptagelser.

Det var lige ved at gå helt galt for Idris Elba under indspilningerne til Netflix-filmen “Beasts of No Nation”.

Sammen med resten af filmholdet var den 43-årige skuespiller rykket ud af det trygge filmset og ud i virkeligheden for at gøre nogle af optagelserne til det afrikanske krigsdrama mere autentiske. Men en lille fodfejl var ved at udmunde sig i en potentiel tragedie for Elba.

– Jeg døde næsten, fortalte den Golden Globe-vindende “Luther”-stjerne for nylig i programmet “The Jonathan Ross Show”.

– Instruktøren besluttede at indspille scenen i naturlige omgivelser, så vi tog ud til et rigtigt vandfald i Ghana. Min karakter skulle se en masse børnesoldater gå forbi vandfaldet, og stuntkoordinatoren advarede os om, at der var et fald på over tre meter, hvis vi snublede på de glatte sten.

– Jeg placerede min fod på en sten bare lige for at stå lidt mere afslappet, mens produktionsfolkene var ved at sætte det sidste udstyr op, men pludselig glider jeg.

– Febrilsk griber jeg fat efter en træstub, men det er i virkeligheden en kvist, der knækker midt i faldet, fortalte Elba om de dramatiske sekunder.

– Jeg falder et stykke og troede, at nu var det slut. Heldigvis nåede en af sikkerhedsfolkene at gribe mig, men det er det mest rystende, jeg nogensinde har oplevet som skuespiller, lød det fra filmstjernen, der privat er gift og far til to.

Den britiske Bond-bejler er blandt de hotteste navne til at overtage kultrollen som agenten med licens til at dræbe, når den nuværende Bond-bøf, Daniel Craig, stopper.

Ind til da kan Craig ses i den nye 007-film, “Spectre”, mens Elba er aktuel i filmen “Zootropolis”, når den får dansk premiere 12. februar næste år.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu