James Bonds undervandsbil sælges for millionbeløb

mandag d. 9. september 2013 kl: 10. 04 Af: Ritzau Fokus
 

007-fans med dybe lommer kan nu købe den propeldrevne spion-sportsvogn, som kan sejle under vandet.

En af filmhistoriens nok mest ikoniske biler sættes nu på auktion i London.

Det drejer sig om den specialbyggede, hvide Lotus Esprit, som agent 007 brugte som ubåd i en en berømt undervands-scene fra Bond-filmen “The Spy Who Loved Me”.

James Bonds yndlingsbil sat til salg for milliardbeløb

Den propeldrevne ubåds-sportsvogn ventes at indbringe et sted mellem 650.000 og 950.000 pund under hammeren, skriver Sky News. Købelystne danske Bond-fans skal altså hoste op et beløb, der rundt regnet svarer til mellem 5,8 og 8,4 millioner kroner.

Det var Roger Moore, som spillede hovedrollen i filmen fra 1977 som den martini-sippende spion med licens til at dræbe, og undervandsbilen passede perfekt ind i Bond-figurens imponerende arsenal af kreativt udtænkte våben og transportmidler.

Det var dog ikke Moore, men en tidligere marinesoldat fra det amerikanske militær, der sejlede bilen under filmoptagelserne.

– Over årene har millioner af filmgængere kigget på i ærefrygt, mens Lotusen omdannede sig selv til en ubåd, siger Max Girardo fra auktionshuset RM Auctions Europe, som står for salget af det berømte køretøj.

Legendarisk skuespiller er død: Lagde op til ikonisk replik

Bilen blev kendt under kælenavnet “Wet Nellie”, da filmholdet indspillede “The Spy Who Loved Me”. Og selvom den har nogle år på bagen, siges den stadig at fungere den dag i dag.

/ritzau/

Del din kommentar

Forsiden lige nu