Bowie, Mercury og Marley under hammeren

onsdag d. 6. april 2016 kl: 11. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

De vilde 70’erne er under hammeren, når billeder taget af den legendariske danske rockfotograf Jørgen Angel sættes på auktion

11 kæmpefotografier af David Bowie, Freddie Mercury og Bob Marley samt en række af 1970’ernes ikoniske rocknavne ryger under hammeren 12. april hos Bruun Rasmussen. Billederne er taget af den legendariske danske rockfotograf Jørgen Angel, der er aktuel med en udstilling af selvsamme værker på Byens Hegn i København.

– Fotografen Jørgen Angel har siden sine tidligste teenageår i midten af 1960’erne fotograferet de største udenlandske og danske rocknavne, fortæller ledar af fotoafdelingen, Christine Almlund.

David Bowies enke fejrer sølvbryllup - i sorg

– Han er kendt over hele verden for en række ikoniske fotografier. Ikke mindst ”The Whoosh”, et billede af den legendariske rockguitarist Jimmy Page fra bandet Led Zeppelin, som ifølge guitaristen selv er det bedste billede af ham.

Husker du disse børneprogrammer?

Billedet indfanger Page midt i et zen-guitar-øjeblik og rummer præcis den intensitet, indlevelse og 70’er-frihed, som gør Angels billeder til noget ganske specielt.

Se nogle af billederne i galleriet herover.

Del din kommentar

Forsiden lige nu