Brixtoftes bror taler ud om Peters fadæser: Det var ikke sjovt

tirsdag d. 4. september 2018 kl: 21. 14 Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det var ingen dans på roser for Jens Brixtofte at se sin bror Peter Brixtofte blive trukket igennem både mediestorm og retssager i den sidste tid af brorens korte liv. Det fortæller han til Kendte.dk.

Det er næsten to år siden, at den tidligere skatteminister og borgmester i Farum, Peter Brixtofte, døde 66 år gammel.

De sidste år af hans liv var præget af stor mediebevågenhed ovenpå den såkaldte rødvinssag, der sammen med en række andre forhold, endte med at koste Brixtofte en tur bag tremmer for mandatsvig.

Flere medier rapporterede desuden efter Peter Brixtoftes død, at den tidligere borgmester havde udviklet et kraftigt alkoholmisbrug i sine sidste leveår.

Som vidne til hele medieræset stod broren Jens Brixtofte, som bestemt ikke syntes om at se sin brors deroute plastret op på diverse forsider.

– Det var ikke sjovt, som Jens Brixtofte siger til Kendte.dk.

Video video-man om stjernestatus: Det er slut nu

Om det var rimeligt eller ej, at Peter Brixtofte var igennem den retssag og mediestorm, som det var tilfældet, vil Jens Brixtofte ikke være dommer over.

– Men jeg ved, at han mente tingene godt. Om han har lavet nogle fejl… Ja, det har han nok. Men det blev han ikke mindre humanist af, siger Jens Brixtofte, der blandt er kendt i offentligheden for at have vundet Dansk Melodi Grand Prix med sangen Video Video i 1982.

Så ikke meget til hinanden

Mediestormen og retssagen gjorde også, at de to brødre ikke så meget til hinanden de sidste år af Peters levetid, fortæller den tidligere grandprixvinder.

– Vi ringede sammen af og til, men vi kunne helt sikkert have set hinanden mere. Det blev lidt svært med retssagen og hans politik, siger Jens Brixtofte.

Han er dog ikke sikker på, at situationen kunne have været anderledes.

– Man skal passe det der med at fortryde. Det var jo ligeså meget hans fravalg. Men jeg forstår godt, at han i kampens hede valgte at prioritere, som han gjorde, siger Jens Brixtofte.

I disse artikler kan du læse mere om Jens Brixtofte, og hans sejr i Dansk Melodi Grand Prix:

Se billederne: Peter Brixtofte bisat

Video video-man om stjernestatus: Det er slut nu

Video video-man om vindersang: -Den betyder ingenting

Del din kommentar

Forsiden lige nu