Brødrene bag “Matrix”-filmene er nu søstre

torsdag d. 10. marts 2016 kl: 8. 00 Af: Ritzau Fokus

Wachowski-brødrene, der blandt andet har instrueret "Matrix"-trilogien, har nu begge fået foretaget en kønsskifteoperation.

Lana Wachowski med den tidligere Andy Wachowski, der nu hedder Lilly Wachowski.

Lana Wachowski med den tidligere Andy Wachowski, der nu hedder Lilly Wachowski. Foto: Todd Williamson/TODD WILLIAMSON/INVISION/AP

Det amerikanske biografhit “The Matrix” skabte stor opmærksomhed blandt seerne, da den for første gang rullede over filmlærredet i 1999.

Instruktørerne bag både “The Matrix” og de to efterfølgende film i trilogien var dengang kendt som “Wachowski-brødrene”, Andy og Larry.

Den tid er forbi.

Den yngste bror Andy Wachowski har netop offentliggjort i det amerikanske medie Windy City Times, at han er gået i sin storebrors fodspor og gennemgået en kønsskifteoperation.

Af den grund er søskendeparret ikke længere brødre, men derimod søstre. Søstrene har også ændret deres navne. I stedet for at hedde Andy og Larry Wachowski, hedder de nu Lilly Wachowski og Lana Wachowski.

Ikke nemt at holde nyheden for sig selv

Det har dog ikke været let for Lilly Wachowski at holde nyheden om kønsskiftet for sig selv.

– Jeg vidste, at jeg på et tidspunkt blev nødt til at gå til offentligheden med min hemmelighed. I virkeligheden havde jeg brug for mere tid alene, så jeg kunne blive mere komfortabel med situationen, men det bestemmer jeg åbenbart ikke selv, siger Lilly Wachowski i Windy City Times ifølge Reuters.

Selv om at offentligheden nu har fået kendskab til Lilly Wachowskis kønsskifte, før hun selv var klar til at melde det ud, står hun ved sin beslutning.

– Så ja, jeg er transkønnet, og jeg er “sprunget ud” over for både min kone, familie og venner, fortæller Lilly Wachowski i Windy City Times ifølge Reuters.

Lilly Wachowski har været gift med Alisa Blasingame siden 1991.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu