Bryster, baller og blufærdighed: Torben Chris kigger på nøgenhed

fredag d. 18. marts 2016 kl: 21. 00 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 
Torben Chris blev uventet genstand for verdens øjne med dette billede. Foto: Framegrab/DR

Torben Chris blev uventet genstand for verdens øjne med dette billede. Foto: Framegrab/DR

Komikeren Torben Chris ser sammen med DR2 på vores forhold til nøgenhed i det offentlige rum

I december 2015 gik historien om den danske komiker Torben Chris verden rundt. Anledningen var, at han havde delt et billede af sig selv og sin datter i et badekar. I løbet af tre timer fik billedet 40.000 likes og ingen ringere end den amerikanske action-stjerne Steven Seagal delte billedet på Facebook, og Torben Chris blev interviewet i både danske og udenlandske medier.

– Jeg slog jo netop det billede op for at understrege en pointe, jeg havde dog ingen anelse om hvor stor en pointe jeg endte med at understrege. Det er tydeligvis på tide vi tager en debat om nøgenheds-forskrækkelsen. Især når det gælder børn og nøgenhed, ser vi pædofili over alt. Vi tror pludselig, at det naturlige er blevet skadeligt, og det er gået hurtigt. Da jeg var barn løb alle nøgne rundt over alt. Hvordan kom vi derfra og hertil på så kort tid? Vi forsøger at blive klogere i temalørdagen, siger Torben Chris i en pressemeddelelse fra DR.

Uffe Holm indrømmer lovbrud: -Jeg gør det aldrig mere

Nøgen temalørdag

I temalørdagen Bryster, baller og blufærdighed ser DR2 sammen med Torben Chris på forskellige sider af diskussionen om nøgenhed i det offentlige rum. De går i arkiverne og se på, hvordan vi har haft det med nøgenhed op gennem tiden, på besøg hos Kristendemokraterne, der gerne vil skærpe de nuværende regler på området, med en kunstfotograf ude at tage billeder af nøgne kvinder i naturen og med Danske Naturister til nøgenbadning i Frederiksberg Svømmehal.

For hvornår og hvor synes vi egentlig det er acceptabelt at være nøgen? Hvor går grænsen for, hvad vi kan vise i reklamer og som kunst? Hvor meget lader vi os styre af, hvad vi ser på internettet, hvor Facebook for eksempel har meget stramme regler for nøgenhed?

Bibbi og Snif droppet af dommerne: - Det var megasjovt

Og hvad er der sket gennem de seneste 30 år, hvor vi er gået fra en helt naturlig nøgenhed på stranden til en udpræget blufærdighed. Og hvad gør det egentlig ved os, når de eneste nøgne kroppe vi ser, er retoucherede “perfekte” kroppe og ikke helt almindelige kroppe med appelsinhud, brysthår og hængebryster?

Temalørdagen bliver sendt den 26. marts på DR2 klokken 20.00.

Del din kommentar

Forsiden lige nu