Burhan G: Jeg er nødt til at brænde mine trofæer

fredag d. 11. november 2016 kl: 11. 49 Af: Ritzau Fokus

Med stribevis af hits i bagagen, er det nemt at forfalde til den samme opskrift. Men det nægter Burhan G.

Hans seneste album “Din for evigt” havde en håndfuld singler i radiorotation, og hits som “Kalder mig hjem” og “Karma” har opnået millioner af streaminger på musiktjenesterne.

Alligevel er det langt fra samme opskrift, Burhan G har fulgt på sit nye album “Pas på pigerne”. Først og fremmest er han et helt andet sted i livet, men han har heller ikke behov for at gentage succesen og gå efter det sikre.

– “Din for evigt” gjorde præcis det for min karriere, som jeg havde drømt om, siger Burhan G om albummet, hvor han på ærlig vis berettede om sin turbulente forelskelse i psykologen Sarah Zobel, som han i dag er i et forhold og har sønnen Dallas med.

– Men for at lave noget nyt har jeg været nødt til at forlade det album. Jeg kan ikke give de sange en lillebror eller lillesøster. Det gider jeg jo heller ikke selv at høre, siger han.

Dansk musik hittede: 5000 festivalgæster sang og skrålede

Skal bryde ud af trygge rammer

Som popsanger kan det dog være svært at bevæge sig væk fra det, folk kender som ens lyd, mener han.

– Det kræver, at man bryder ud af sine trygge rammer, specielt i min genre. Men jeg har lært, at man skal brænde sine trofæer. Jeg gider ikke ende i en eller anden kasse. Jeg vil ikke lave “Krig og kærlighed” og “Tættere på himlen” resten af mit liv, siger han.

Med funk- og motown-genrerne som inspirationskilder, har han derfor kastet sig ud i en helt ny lyd på albummet, hvor han blandt andet synger om de piger, han mødte og det liv, han levede inden, han fandt sit livs kærlighed.

– Jeg synes, at jeg udfordrer øret i forhold til, hvilken genre, folk mener, jeg laver musik i. Der er både urban og country og et rap-interlude med Orgi-E fra Suspekt, og vi har også dyrket motown-måden at skrive tekster på, hvor det er historier, vi fortæller, siger han om sangskrivningsprocessen, hvor han igen har arbejdet med Lars Ankerstjerne.

– Det er jo totalt tabu at tale om, hvorvidt man bliver træt af sit eget materiale, og det er jo heller ikke sådan, at man er ærgerlig over de sange, der har fulgt med i 10 år. Men jeg vil jo også gerne udvikle mig og have det sjovt, siger han.

Burhan G og Sarah Zobel går fra hinanden

Albummet “Pas På Pigerne” udkommer i dag.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu