Calvin Harris skovler penge: Så meget tjener han

onsdag d. 26. august 2015 kl: 15. 06 Af: Ritzau Fokus
 
Calvin Harris danner for tiden par med sangerinden Taylor Swift. Tidligere på året toppede de Forbes liste over de mest formuende kendispar i verden.

Calvin Harris danner for tiden par med sangerinden Taylor Swift. Tidligere på året toppede de Forbes liste over de mest formuende kendispar i verden. Foto: John Shearer/JOHN SHEARER/INVISION/AP

Jennifer Lawrence er verdens bedst betalte skuespillerinde, alligevel tjener hun knap 91 millioner kroner mindre end dj Calvin Harris.

“Hunger Games”-stjernen Jennifer Lawrence er verdens bedst betalte skuespillerinde det seneste år. Det slog Forbes Magazine fast med deres årlige liste over, hvilke skuespillerinder, der har de højeste indkomster på verdensplan.

Nu afslører en ny liste, som Forbes ligeledes har lavet over de bedst betalte dj’s, imidlertid, at selv ikke den mest indbringende skuespillerinde kan stå mål med indkomsten for en mandlig dj.

Verdenskendt musiker kørt galt - nu varsler modparten et stort sagsanlæg

Øverst på listen over bedst betalte pladevendere finder man således skotten Calvin Harris, der med sin årlige indtjening på 66 millioner dollar overstiger Jennifer Lawrences årsindkomst på 52 millioner dollar med hele 14 millioner dollar.

Omregnet til danske kroner udgør forskellen på de to topscores indtjening knap 91 millioner kroner fra Jennifer Lawrences godt 337 millioner kroner op til Calvin Haris’ godt 428 millioner kroner.

Calvin Harris blev opdaget, da han som 23-årige begyndte at dele sin musik på det sociale medie MySpace. Han udgav sin første plade “I Created Disco” i 2007.

I 2011 tog Calvin Harris så springet fra 80’er-disko til dance, da han begyndte at arbejde sammen med stjerner som Rihanna, Florence Welch og Kylie Minogue.

Med sit album “Motion” fra 2014 ramte Calvin Harris for alvor en guldmine, ligesom han samtidig fik en lukrativ kontrakt med Giorgio Armani, hvis briller og urer han poserer med på store reklamesøjler verden over.

Men selvom mandlige musikere lige nu altså tjener langt bedre end kvinder i filmbranchen, så kan den tendens måske være på retur.

Takket være den kontroversielle hacking af Sony sidste år, er der nemlig blevet offentliggjort lønaftaler på stort set hver eneste skuespiller, der har arbejdet på et projekt i relation til Sony.

Her var en af de mest pinlige afsløringer offentliggørelsen af Jennifer Lawrence’ løn for sin medvirken i filmen “American Hustle”, som altså var væsentligt lavere end den, der tilfaldt hendes mandlige kolleger på filmen. Det til trods for, at Lawrence var det største navn på plakaten.

Jennifer Lawrence er atter ledig på markedet

Så mon ikke kvinder i filmbranchen fremover vil have ganske gode kort på hånden, når der skal forhandles løn.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu