Charlie Chaplin: Ægteskab var bedre end fængsel

fredag d. 3. april 2015 kl: 16. 01 Af: Anne Mejdahl Daugbjerg
 

Nye dokumenter afslører, at Charlie Chaplin var en tyran over for sin anden kone – som han ikke ville giftes med i første omgang

– Jeg skal gøre dig så syg, at du ikke orker at leve med mig, skal Charlie Chaplin have sagt til sin anden kone, Lita Grey, på deres bryllupsnat.

Midt i Tour de France: Stjernerytter skal skilles

Det afslører parrets hidtil hemmelige skilsmissepapirer, som den britiske avis The Times har fået adgang til, skriver Ekstra Bladet.

Papirerne blev fundet i en nedlagt bank i Los Angeles. Der står angiveligt, at Charlie Chaplin forførte sin kone Lita Grey, da hun var bare 15 år gammel – han selv var 35.

Grey og Chaplin mødte hinanden første gang, da Lita Grey var blot otte år. Hun arbejde sammen med ham, da hun var tolv i filmen ‘The Kid’, og de mødtes så igen, da hun var 15.

Lita Grey blev gravid som 16-årig, hvor hun nægtede at følge Chaplins ønske om at få en abort, da det heller ikke dengang var lovligt at have sex med en mindreårig. Herefter skulle hendes mor ifølge papirerne have truet Charlie Chaplin med at melde ham til politiet, hvis ikke han giftede sig med Lita Grey.

Og truslen virkede vist. For parret giftede sig i al hemmelighed i Mexico i 1924 på trods af, at Lita Grey endnu ikke var myndig.

Ifølge The Times sagde Chaplin dengang til sine venner, at ægteskabet var et bedre alternativ end fængsel.

Frastødende, krænkende og nedværdigende

Ifølge skilsmisse-papirerne var Charles Chaplin direkte grusom og umenneskelig mod sin kone. Allerede på bryllupsnatten truede han med, at ægteskabet ikke ville holde.

Vilde skilsmisser: Nogle gange kan det godt betale sig at blive i ægteskabet

The Times skriver også, at Lita Grey hævdede, at Chaplin kom med ‘frastødende, nedværdigende og krænkende’ seksuelle krav og tvang hende til at udføre seksuelle handlinger, som var ulovlige i Californien i 1920-tallet.

Skilsmissen blev den hidtil dyreste, det lykkedes Lita Grey at komme ud af ægteskabet med 825.000 dollars, da parret blev skilt i 1927 kun tre år efter brylluppet.

Del din kommentar

Forsiden lige nu