Charlize Theron vil udrydde frygtet sygdom

tirsdag d. 19. juli 2016 kl: 11. 00 Af: Ritzau Fokus
Cast member Charlize Theron arrives for the screening of the film
Charlize Theron vil udrydde aids. Foto: REGIS DUVIGNAU/Scanpix (Arkivfoto)

Skuespillerinden mener, at racisme og homofobi er grunde til, at aids ikke for længst er blevet udryddet, skriver BANG Showbiz.

Da verdensstjernen Charlize Theron mandag gik på talerstolen ved den internationale aidskonference i byen Durban i Sydafrika, blev der ikke lagt fingre imellem.

Det skriver BANG Showbiz.

Den 40-årige skuespillerinde, der blandt andet er kendt for sin rolle i “The Huntsman”-filmene og selv er født i Sydafrika, mener nemlig, at blandt andet racisme, kvindeundertrykkelse og homofobi er grunde til, at aids ikke for længst er blevet udryddet.

Men det skal være slut nu, mener hun.

Hollywood-skuespillerinde afslører: -Jeg tog stoffer

– Den virkelige grund til, at vi ikke har udryddet epidemien kan koges ned til én simpel grund: Vi sætter mere pris på nogle liv end andre, sagde Charlize Theron ifølge mediet fra talerstolen ved konferencen, der er den 21. af sin slags.

– Vi udpeger de sårbare, de undertrykte og de udnyttede. Vi ignorerer dem. Vi lader dem lide. Og så lader vi dem dø, fortsatte hun.

Den blonde skuespillerinde har en drøm om, at udrydde aids helt – og dét inden for relativt kort tid.

– Vi har sat et mål om at ende aidsepidemien i 2030, fastslog hun ifølge BANG Showbiz.

Se videoen: Dansk films badboy krydser klinger med Theron

Charlize Theron har selv iværksat projektet “GenEndIt” gennem sin fond “Charlize Theron Africa Outreach Project”, hvor hun opfordrer de yngre generationer til at gøre noget ved diskriminationen.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu