Kendt skuespillerinde død

tirsdag d. 7. august 2018 kl: 20. 30 Af: Louise Bennetzen
Charlotte Rae
Charlotte Rae blev 92. Foto: Richard Shotwell / SCANPIX

Den 92-årige stjerne fik konstateret knoglekræft sidste år.

Den amerikanske skuespillerinde Charlotte Rae, der er mest kendt for sine roller i Diff’rent Strokes og Facts og Life er død i en alder af 92.

Skuespillerinden sov stille ind i sit hjem i Los Angeles søndag, mens hun var omgivet af familie. Der er endnu ingen officiel dødsårsag, men sidste år fik Rae konstateret knoglekræft. Det skriver The Guardian.

Spillede overfor Meryl Streep

Charlotte Rae er mest kendt for sine roller i de to amerikanske serier Diff’rent Stroke, der havde første sæson i 1978, samt Facts of Life, der startede året efter. Serierne kørte i ni sæsoner, men Rae forlod dem efter det syvende år.

Rae blev nomineret til en Emmy for rollen i The Facts of Life.

Lennons drabsmand søger om prøveløsladelse for tiende gang

Skuespillerinden medvirkede i sin sidste film i 2015, hvor hun spillede overfor Meryl Streep i Ricki and the Flash.

Bliver hyldet af kolleger

Flere stjerner har skrevet en hilsen til den afdøde skuespillerinde, efter de hørte de triste nyheder. Mindy Cohn og Kim Fields der begge spillede overfor Rae i The Facts of Life, er blandt dem der hylder skuespillerinden.

– Hun var en vinder, et stolt eksempel på den udholdenhed, der er nødvendig for at have et kreativt arbejde. Jeg elsker dig Char, skrev Cohn på Instagram.

– Undskyld, der findes ingen ord lige nu, kun kærlighed og tårer… og ja, smil, skrev Fields på Twitter.

En kollega fra Diff’rent Stroke har også skrevet på twitter at Rae var højtelsket af sine kolleger, og at serien aldrig ville have været den samme uden hende.

Opdaget på Broadway

Rae blev født i Milwaukee 22. april 1926, og studerede drama på universitetet, inden hun flyttede til New York. Her fik hun arbejde som satirisk tegner for diskoteker i Greeenwich Village.

Avis: MeToo-frontkvinde anklages for overgreb mod 17-årig

Det var her, at Broadway producenter begyndte at lægge mærke til hende, hvilket resulterede i hendes første rolle i en Broadway musical i 1952.

Rae efterlader sig en søn, Larry, en søster og tre børnebørn.

Del din kommentar

Forsiden lige nu