Chefdesigner forlader eget tøjmærke

torsdag d. 2. juli 2015 kl: 8. 06 Af: Ritzau Fokus
 
Den 66-årige chefdesigner Donna Karan er trods sin alder stadigvæk i fuld gang med planer for fremtiden i modeindustrien.

Den 66-årige chefdesigner Donna Karan er trods sin alder stadigvæk i fuld gang med planer for fremtiden i modeindustrien. Foto: Andy Kropa/ANDY KROPA /INVISION/AP

Donna Karan besluttede onsdag at forlade sit eget tøjmærke “Donna Karan International”. Nu skal der fokuseres på miljø og velgørenhed.

Når et verdenskendt tøjmærke som “Donna Karan International” indeholder navnet Donna Karan, forventer man, at det er kvinden selv, der står bag navnet. Men sådan er det ikke længere. Tøjdesigneren har valgt at gå af som chefdesigner for sin egen epokevirksomhed.

Kendt modedronning fik abort efter affære

Den 66-årige Donna Karan chokerede modeindustrien onsdag, da hun annoncerede, at hun ikke længere skulle være chefdesigner i sin egen virksomhed. Hun stopper med det samme men fungerer stadigvæk som rådgiver.

Men så let slipper ikondesigneren ikke. For hun forlader ikke modebranchen fuldstændig. Donna Karan sætter nu fuldt fokus på sit nye livsstilstøjmærke “Urban Zen”, som er målrettet velgørenhed og miljøvenligt.

– Jeg er kommet til et sted i mit liv, hvor jeg har brug for at bruge mere tid på “Urban Zen”, siger Donna Karan til Hello Magazine.

I interviewet med magasinet fortæller Donna Karan, at hun har gået med overvejelserne om at forlade moderskibet “Donna Karan International” i syv år.

– “Urban Zen” har rigtigt meget potentiale, og det skal udnyttes til fulde, og jeg vil følge min vision om sundhed, uddannelse og kultur, som mit tøj repræsenterer, fortæller Donna Karan i interviewet.

Det visionære tøjmærke “Donna Karan International” leder ikke p.t. efter en til at erstatte den filantropiske hoveddesigner og stifter, men Donna Karans exit har betydet, at tøjmærket ikke præsenterer en catwalk til sommer- og forårskollektionen til modeugen i New York City i september.

Modeikonet Donna Karan er kendt for at være en nytænkende filantrop indenfor modeindustrien og har flere gange opstartet nye grene af Donna Karan-universet, som går mere og mere i den miljøvenlige retning.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu