Chief 1: Det skal være grimt, før det bliver flot

søndag d. 13. marts 2016 kl: 8. 00 Af: Ritzau Fokus

I efteråret var musikproduceren Chief 1 fanget i en farveløs verden fyldt med depression. Med et nyt soloudspil synger han sig ud af mørket.

Den danske musikproducer Chief 1 springer i en alder af 46 år ud som soloartist. Hans første single “Man skal dø lidt” handler om at komme videre fra den depression, som ramte ham sidste efterår. Foto: Jakob Jørgensen/POLFOTO

Den danske producer Cheif 1 har sunget sig ud af depressionen

Det skal være grimt, før det bliver flot. Og du skal dø lidt, før du finder vejen videre. De ord kan 46-årige Lars Pedersen, bedre kendt som Chief 1, skrive under på.

I dag står han stærkere end nogensinde og har bogstaveligt talt sunget sig ud af mørket. Men i efteråret mærkede han efter mere end 25 år som musikproducer depressionens udhulende nærvær på egen krop.

Dansk musikmager: Popmusikken skal tages seriøst

– Når jeg så på mit liv, var det som at stirre på et fjernsyn, hvor der hver dag blev skruet mere ned for farverne. I mange år var mit arbejde at være et skridt foran, hvor jeg var træneren, der hjalp mine spillere. Og ikke ét ondt ord om det, men jeg glemte bare mig selv, siger Chief 1.

Hans musikkarriere begyndte i slutningen af firserne med rapgruppen Rockers By Choice, og siden har han opnået stor succes som producer og sangskriver, blandt andet for L.I.G.A, Outlandish, Johnny Madsen og mange flere.

Var følelsesløs

Men i 2015 kunne han mærke, at det gradvise gråvejr, som indtog ham, eskalerede til at blive et dybt og altoverskyggende hul i tilværelsen. Han måtte erkende, at han ikke var en musikmaskine, men et menneske af kød og blod, som stod i en eksistentiel krise.

For første gang var han følelsesløs. Og for første gang levede han et liv uden at lave musik og frygtede, at det ville forblive sådan.

– I mit allermørkeste øjeblik sagde jeg til mig selv, at jeg var nødt til at finde tilbage til noget, der kunne gøre mig glad. Jeg kan huske den uskyldighed, der var omkring min musik, dengang jeg startede. Bare at sidde alene og nørde. Så det vendte jeg tilbage til, siger Chief 1.

På ganske kort tid skrev han sangen “Man skal dø lidt”, som handler om at rejse sig igen oven på depressionen. Det var en ren åbenbaring at finde ud af, at han stadig havde musikken i sig, og at han igen havde noget på hjerte. For depressionen føltes som at have to brækkede ben, fortæller han. Og der var tidspunkter, hvor han var sikker på, at han aldrig ville komme på højkant igen.

– Nogle dage var jeg så langt ude, at hvis jeg ikke havde haft min familie og min søn, så ved jeg ikke, hvad jeg havde gjort. Jeg forstår godt dem, der giver op, siger Chief 1 efter en tænkepause, mens han kigger ud af vinduet.

Er godt på vej

Der ligger ni færdige sange på Lars Pedersens computer, hvortil han selv har spillet alle instrumenter og sunget alle vokaler. Det føles rigtigt at stå på egne ben, og målet er ikke at komme til tops på hitlisterne. Målet er at blive rigtigt glad igen, og han synes selv, at han er godt på vej.

– Jeg tror, at depressionen var forudbestemt for mig. Jeg har brugt mange timer med en coach, som sagde til mig, at der i enhver krise ligger en gave, som venter på at blive pakket op. Den gave har jeg fundet nu, siger Chief 1.

Den nye single “Man skal dø lidt” lyder som en kæmpe kliché, det er han klar over. Lev i nuet, hav det sjovt og husk at lave det, der gør dig glad, har folk sagt til Chief 1. Nu viderebringer han selv budskabet.

Remee og partneren bryder med hinanden

– Selv om det er nemme ord at sige, er det nogle meget vigtige ord at få sagt. Sangen minder mig om, at det hele nok skal gå, og jeg håber, at andre kan bruge den til det samme. Man skal ikke give op, siger Chief 1.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu