Chok for Kongehuset: Er der risiko for indavl?

onsdag d. 1. november 2017 kl: 7. 06 Af: Jesper Werge, jw@kendte.dk

Ny undersøgelse viser, at den britiske prins Harry og hans canadiske skuespiller-kæreste, Meghan Markle, rent faktisk er i familie. Det er langt ude - men alligevel.

Det er svært at tro – men den skulle være god nok. Prins Harry og hans udkårne, Meghan Markle, er rent faktisk i familie med hinanden.

En undersøgelse af slægterne efter ​​prins Harrys og Meghan Markles respektive slægter har afsløret, at de faktisk er henholdsvis fætter og kusine til hinanden.

Ikke sådan i direkte linje – men når man kigger nogle generationer bagud. Det skriver nyhedssitet Metro på deres hjemmeside.

Og det er altså på trods af, at de to er vokset op på hver sin side af Atlanterhavet.

Den skulle være god nok

Men den skulle altså være god nok – at de er fjernt beslægtede takket være Dronning Elizabeths forfader fra det 15. århundrede.

Meghan Markles far, den Emmy-vindende filmfotograf Thomas Markle, kan spore sine familiære gener helt tilbage til en englænder kaldet Ralph Bowes.

Derfor er Harry's vielsesring helt unik

Ralph Bowes skulle være en højt placeret sherif i Durham County – og hans familie boede i perioden fra 1480 til 1518 på Streatlam Castle.

Markles forfædre er indvandrere

Ejendommen blev givet videre som arv i flere tempi – og kom i sidste ende til Sir George Bowes’ ejerskab – et parlamentsmedlem, der var i relation til Elizabeth Bowes-Lyon.

Hun blev siden dronningemor, idet datteren Elizabeth i 1952 blev dronning Elizabeth II. Hun er som bekendt prins Harrys bedstemor.

På den anden side af Atlanterhavet kan Meghan Markle spore sin slægt tilbage til dengang, da hendes forfædre første gang ankom til Amerika.

Får næppe konsekvenser

Førnævnte sherif Ralph Bowes’ barnebarn giftede sig med John Hussey fra Dorking, Surrey.

Deres barnebarn, Christopher Hussey, flyttede til Amerika i 1632 – og det er i denne linje, at Meghan Markle i sidste ende er kommet til.

Afsløringen får næppe konsekvenser for parret, der ifølge flere medier går i forlovelses- og dermed giftetanker.

Ikke-forbudt familie-relation

Relationen strækker sig trods alt 15 generationer tilbage i tiden. Det skriver Daily Mail.

Kate vil gøre noget hun aldrig har gjort før: Og det er for et godt formål

Herhjemme er der lavet ganske meget forskning omkring fætter-kusine-relationer, omend det ikke er forbudt at indgå ægteskab mellem disse familiært beslægtede parter.

Ifølge websitet Familieadvokaten må man godt gifte sig med sin fætter eller kusine. Det siger ægteskabslovens paragraf 6.

Del din kommentar

Forsiden lige nu