Chokerende billeder: Ibi taler ud om alvorlig sygdom

onsdag d. 18. januar 2017 kl: 11. 13 Af: Ritzau Fokus

Ibi Makienok fik i 2015 dobbeltsidet nyresvigt. I dag er tilværelsen stadig langt fra den, hun var vant til.

Da året 2015 stadig var nyt, havde tv-værten Ibi Makienok alt kørende for sig. Hun var lige blevet gift, havde en ny lejlighed, hvor hun boede med sin mand og søn, og havde en karriere, hun havde kæmpet for og holdt af.

Men pludselig blev der vendt brat op og ned på tilværelsen, som hun kendte den.

Det fortæller hun i et meget personligt indlæg på hjemmesiden Organdonation-ja-tak.dk.

Voldsomt syg

Den tidligere Paradise-vært blev nemlig voldsomt syg.

Hun blev indlagt den 29. januar 2015 på Bispebjerg Hospital og senere Rigshospitalet i København. Hun havde dobbeltsidet nyresvigt.

Slørede måneder

I det ærlige indlæg fortæller hun, hvordan de næste mange måneder stadig står slørede for hende.

– Dit liv, som du kender det, foregår nu i et fire gange fire meter hvidt, sterilt rum med biplyde og syge mennesker og et barn, der krammer dig oppe i sengen og grådkvalt spørger, hvornår du kommer hjem, for morfar er sød, men han synger ikke godnatsange eller læser eventyr med de samme sjove stemmer, erindrer hun.

Usikkerhed

Tiden på hospitalet var plaget af en masse usikkerhed.

– De vidste ikke helt, hvordan det ville gå med mig deroppe på Riget. De vidste ikke engang, hvordan jeg var blevet så syg. De undersøgte mig for madforgiftning, fordi Palermo er langt væk og har andre bakterier, for hepatitis, tuberkulose, kræft, fortæller tv-værtinden.

– Én læge sagde til mig, at jeg skulle forberede mig på at skulle have fjernet mine æggestokke, da de måske gerne ville give mig kemo i nyrerne, en sygeplejerske hintede, at det nok var en god idé at skrive et brev til min søn. Altså underforstået et testamente, skriver Ibi Makienok i indlægget.

Ibi er kronisk syg

I dag er hun kronisk syg. Nogle dage har hun slet ikke har energi til at komme ud af sengen.

Ibi Makienok i spidsen for nyt tv-program om stærke følelser

– Jeg lever hver dag med håbet om, at jeg får en okay dag. Nogle er bedre end andre – så kan jeg smile og cykle lidt, gå ture og endda hygge med vin og selskab – andre dage har jeg ikke sovet om natten – og har ingen energi.

– Det eneste, som jeg formår, er, at glo op i loftet og følge den lille bitte revne, der går fra midten og ud til bogreolen, som vi skal have fikset, men som er langt nede på listen. Ligesom tusind andre ting, fortæller hun.

Nyretransplantation ikke på tale

Som det ser ud nu, er en nyretransplantation ikke på tale – hun skal i stedet stadig passe på de to, hun har.

Men en dag kan hun pludselig stå og mangle et organ. Derfor opfordrer hun folk til at tage stilling til organdonation.

– Tag snakken med dig selv og måske din familie eller ven – og mærk efter, om ikke også du kunne hjælpe andre, hvis uheldet var ude, skriver hun.

Se et billedet af sygdomsramte Ibi Makienok fra hendes Instagram:

Sådan kan man også have det. For præcis 2 år siden i januar 2015 blev jeg kørt på Rigshospitalet i en ambulance med dobbelt nyresvigt og med et kreatinintal på 700. Det skal ligge mellem 50 og 70 for kvinder. Det er ikke et tal der går ned hvis man får en sportsvand eller sidder i lotusstilling. Det ka man dø af. Alle affaldsstoffer løber tilbage i kroppen og forgifter dig langsomt. Så fik jeg en røvfuld medicin der skulle knuse mit immunforsvar og betændelser. Det ødelagde self mere end det. Nemlig alt det gode også. Og så ender man med at se ud som på billedet. Nemlig rigtig skidt. Men levende. Trods alt. Jeg var rædselsslagen for at miste mig selv og efterlade en lille dreng uden en mor. Hvis du er interesseret i at få et indblik i det at have en kronisk sygdom, at få en svedende lussing af livet, om organdonation og den vigtige debat der ligger i det – så gå ind på www.organdonation-ja-tak.dk – der får du den fulde historie. Vi skal passe på hinanden. 👐🏼🙌🏽❤️ #organdonationjatak #kronisksygdom #stillhere #insidecounts #nofilter #sick #cause #purpose PS : dette er ikke et medlidenhedstogt – Det er ren oplysning og "lad os se om vi ka hjælpe hinanden" 😘

A photo posted by Ibi Makienok ⛓ (@planetibi) on


Sygdomsplaget kendis: Jeg vil svede medicinen ud

Læs hele hendes ærlige indlæg og se billederne her.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu