Chris Brown er ikke velkommen i Australien

fredag d. 25. september 2015 kl: 7. 00 Af: Ritzau Fokus
 
Chris Brown fik 5 års betinget fængsel og 180 dages samfundstjeneste for sit overfald på Rihanna.

Chris Brown fik 5 års betinget fængsel og 180 dages samfundstjeneste for sit overfald på Rihanna. Foto: Lucy Nicholson/AP

Australiens kvindeminister advarer mod at lade Chris Brown optræde i Australien på grund af R&B-stjernens voldelige fortid.

Chris Brown er persona non grata i Australien, hvis det står til landets kvindeminister, Michaelia Cash. Den 26-årige R&B-stjerne har ellers planlagt en turné i december, men hans dom for vold mod Rihanna kan betyde, at han må blive hjemme.

Skandale-sangstjerne slår til igen: Anholdt efter koncert

På et pressemøde, hvor den australske regering præsenterede et stort udspil mod vold i hjemmet, kommenterede Cash direkte på Chris Browns planlagte tur down under:

– Folk er nødt til at forstå, at hvis du begår vold i hjemmet, er der lande, der vil sige til dig: “Du kan ikke komme ind i landet, for du har ikke den karakter, vi forventer i Australien”, skriver nyhedsbureauet AP.

Michaelia Cash fik opbakning fra Australiens premierminister, Malcolm Turnbull, der var enig i kvindeministerens udtalelse:

– Michaelia Cash har meget glimrende beskrevet regeringens holdning, sagde han ifølge nyhedsbureauet AP.

Den aktivistiske gruppe GetUp! har efterfølgende startet en underskriftindsamling for at forhindre, at Brown kommer ind i Australien. På deres hjemmeside skriver de, at den verdenskendte musiker er et symbol på vold mod kvinder.

– Vi tager afstand fra Chris Brown, fordi det vil have stor symbolsk betydning, hvis han besøger vores land. Hvis vi vender det blinde øje til hans turné, sender vi et signal om, at vold i hjemmet ikke er vigtigt.

Politiet fandt intet våben hos skandaleramt sanger

Organisationen har indtil videre indsamlet 11.000 underskrifter mod at lade Brown optræde i Australien.

/ritzau/FOKUS

Del din kommentar

Forsiden lige nu